Szeretetdoboz adomány (képgalériával)2018. december 14. (péntek) 19:00 - Aktuálisnews/7625_0_300.jpgEgy doboznyi szeretet címmel szervezett kampányt a Magyar Református Szeretetszolgálat, amelyben a József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tanulói is részt vettek. Az akcióban a nehéz körülmények között élő, nélkülöző családok, betegek, gyermekek és idősek számára gyűjtenek tartós élelmiszert, tisztítószert. Az iskola több mint tíz dobozzal segítette a szervezők munkáját.

Elsősorban tartós élelmiszereket: cukrot, olajt, konzervet, lisztet, tésztát rejtegetnek a  József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium karácsonyfája alatt lévő dobozok. Ma reggel minden osztály képviselője sorban pakolgatta a nehéz csomagokat, amelyekkel támogatták a Magyar Református Szeretetszolgálat adománygyűjtő akcióját. Az iskola nem először csatlakozik az ehhez hasonló kezdeményezésekhez.

„Az előző években gyűjtöttünk már a Máltai Szeretetszolgálatnak, a Magyar Vöröskeresztnek és hosszú-hosszú éveken keresztül minden egyes erdélyi utat összekötöttünk azzal, hogy adományokat gyűjtöttünk, és Böjte Csaba árvaházába vittük, egész pontosan Gyimesbükkre a Vigasztaló Szentlélek Gyermekotthonba” - nyilatkozta Tuza Ottó, a József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium igazgatója.

A szeretetdoboz környezetbarát anyagokból készült, többször felhasználható, mivel ragasztószalag nélkül is záródik. Miután az adományok célba értek, a dobozt más újra meg tudja tölteni. Az összefogásra nagy szükség van, hiszen az egész Kárpát-medencében évente több ezer rászoruló nélkülözik. A szolgálat munkatársai nemcsak a karácsonyi időszakban, hanem egész évben országszerte várják a különböző adományokat.

„Ez a program már több mint öt éve működik a Szeretetszolgálatnál. Tavaly tizenegy tonnát gyűjtöttünk össze, több mint ezer dobozt vittünk ki. Idén több mint száz egyházközség, szervezet csatlakozott ehhez a programunkhoz. Bízunk benne, hogy a idei fölülmúlja a tavalyi adományok számát” - mondta Németh Csabáné, a Magyar Református Szeretetszolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén megyei mentora.

Az iskola tanulói teljesen megtöltötték a szeretetszolgálat autójának csomagtartóját. A fiatalok bíznak abban, hogy ezzel a segítséggel mindenkinek egy kis szeretetet tudnak adni a karácsonyi ünnepek közeledtével.


625_0_t 625_1_t 625_2_t 625_3_t
625_4_t 625_5_t 625_6_t
Vissza