Bátor egyenruhás (képgalériával)2018. december 12. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/7617_0_300.jpgBátorságért Érdemjelet adományozott a kútból mentő ózdi rendőrnek dr. Pintér Sándor belügyminiszter. Eke Zoltán még októberben ereszkedett le a vízbe, hogy segítsen egy bajba jutott férfinak Sátán. A településen körzeti megbízottként tevékenykedő főtörzszászlós azt mondja: hirtelen kellett cselekednie.

Októberben az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Sátáról kapott riasztást, ahol kútban rekedt egy férfi. Telefonon kért segítséget, a Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese pedig Eke Zoltán körzeti megbízottat értesítette. A főtörzszászlós előbb futva, majd egy autót megállítva, járművel sietett a helyszínre. Először egy létrát próbált a bajba jutottnak nyújtani, de a férfi addigra annyira legyengült, hogy nem tudta tovább kitámasztani magát a kútgyűrűben, és a vízbe esett. Eke Zoltán egy kötéllel a derekán leereszkedett hozzá.

„Igazából gondolkodási idő nem nagyon volt, mert vészhelyzetben volt az úriember, úgyhogy ösztönszerűen cselekedtem” - mondta Eke Zoltán, rendőr főtörzszászlós, körzeti megbízott.

A körzeti megbízott életmentő cselekedetéért rangos elismerésben részesült. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Bátorságért Érdemjelet adományozott neki, amelyet egy oklevéllel együtt az Országos Rendőr-főkapitányságon vehetett át. Dr. Varga László, az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője szintén elismerően beszélt kollégájáról.

„Azt gondolom, hogy egy ember példamutató cselekedete az egész állomány vonatkozásában nagyon komoly példát jelent, és mindenkit motivál. Mindenki azt láthatja ebből a cselekvésből, hogy a rendőr bármilyen szituációban kell, hogy segítsen, és szolgáltasson az emberek irányába. Különösen azzal kapcsolatban, aki bajban van. Akár az életük árán is meg kell tenni azokat a lépéseket, amiket Eke Zoltán körzeti megbízott megtett” - emelte ki dr. Varga László, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

Eke Zoltán gyors reagálása és bátorsága végül valóban életmentőnek bizonyult. A kútból kiemelt férfit ugyanis a mentőszolgálat munkatársai kihűlt állapotban szállították kórházba, ahol aztán ellátták.


617_0_t 617_1_t 617_2_t 617_3_t
617_4_t 617_5_t
Vissza