Éremeső a diákolimpián (képgalériával)2018. december 12. (szerda) 19:00 - Sportnews/7616_0_300.jpgNagyszerűen szerepeltek az ózdi fiatalok a sportlövő diákolimpia országos döntőjében. A Meteor Lövész Klubban pallérozódó tanulók bebizonyították, hogy korosztályukban a magyar elitbe tartoznak. Csapatban a SZIKSZI-s lányok elsők, míg az újtéris fiúk másodikok lettek.

Az ország legjobbjai között szerepeltek az ózdiak a sportlövő diákolimpia országos döntőjében. A Széchényi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium leány csapata vagyis Dobos Vivien, Kisbenedek Barbara és Horváth Fanni a középiskolás lányok puskás mezőnyében mindenkit maga mögé utasított. Utóbbi egyéniben is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára 180 körös eredményének köszönhetően.

„Nagyon jó volt a verseny, igaz, hogy izgultam. Igazából sokkal jobban, mint tavaly, de csak amiatt, hogy jobb teljesítményt tudjak elérni. Végül is ez sikerült, hiszen 5 köregységgel lőttem jobbat, mint 2017-ben, és ezzel a saját egyéni csúcsomat is megdöntöttem” - értékelt Horváth Fanni, egyéni és csapat aranyérmes.

A fiúk mezőnyében is nagyot alkottak az ózdiak. Az Újváros Téri Általános Iskola csapata Kaskötő Dávid, Lőrincz Márk és Vincze Zoltán hármasából állt össze. A fiatalok 427 köregységet teljesítettek, ennek köszönhetően pedig ezüstérmet akasztottak a nyakukba. Egyéniben Vincze Zoltán tudott odaérni a dobogóra.

„A verseny jó volt. Jó volt a hangulat, legalábbis én élveztem. Érdekes volt, hogy bementünk a versenyre és teljesen nyugodt voltam. Ilyen korábban sosem fordult elő, hogy a verseny előtt ennyire nyugodt lettem volna. Aztán mikor beálltam a lőállásba, nagyon ideges lettem. Remegett a térdem és minden bajom volt” - mondta Vincze Zoltán, egyéni bronz-, csapat ezüstérmes.

A bonyhádi megmérettetés Pintér László szerint a terveknek megfelelően alakult. A Meteor Lövész Klub elnöke úgy fogalmazott, hogy ebben az évben is nagyon erős volt a mezőny.

„Elégedett, sőt nagyon elégedett vagyok. Vártam a versenyt, kicsit mondhatjuk azt is, hogy papírforma volt. Persze egy edző mindig izgul, hogy ne legyen hibázás, vagy ne jöjjön közbe semmi. Nekünk is volt két versenyzőnk, akik nem tudták azt produkálni, amit tudnak” - nyilatkozta Pintér László, a Meteor Lövész Klub elnöke.

A Meteor Lövész Klub szeretne a továbbiakban is fejlődni. Már felvették a kapcsolatot a Magyar Sportlövők Szövetségével, illetve szóbeli ígéretet is kaptak azzal a támogatással kapcsolatban, amely segítségével a későbbiekben magasabb szinten is eredményesek tudnának lenni.


616_0_t 616_1_t 616_2_t 616_3_t
616_4_t 616_5_t 616_6_t
Vissza