Vita nélkül (képgalériával)2018. december 12. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/7615_0_300.jpgRendeletmódosításról és kezelőváltásról egyeztetett többek között a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. Az önkormányzat költségvetésről szóló rendeletében van szükség változtatásra, és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény kezelésébe kerülhet az egykori Árpád Étterem konyhája. A grémium minden előterjesztést elfogadásra javasol a képviselő-testületnek.

Hétből hat fő volt jelen a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság legutóbbi ülésén, így határozatképesen tárgyalhatta meg hét napirendjét a grémium. Elsőként a 2018. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosítását vitatták meg. Ezt végül öt igen szavazattal, egy tartózkodás mellett támogatták.

„A rendeletmódosítás gyakorlatilag a szeptemberi módosítást követően bekövetkezett pénzügyi folyamatokkal kapcsolatos előirányzat-módosításokat tartalmazza egyrészt. Másrészt az intézmények által benyújtott többletigények teljesítését tartalmazza. Ez a benyújtott igény 183 millió forint volt, a teljesítési lehetőség gyakorlatilag 86 millió” - mondta Kovács-Hagyó Zoltán, a Pénzügyi és Gazdasági Osztály osztályvezetője.

A folytatásban szó volt többek között egy, az Ózdi Sport- és Élményközpont által benyújtott pályázatról, egy szentsimoni ingatlan térítésmentes átvételéről, valamint alapítványok támogatásáról is. Szintén támogatta a bizottság a képviselő-testület jövő évi munkatervét. Zárásként pedig egy konyha kezelőváltása került napirendre.

„Az Árpád Étterem konyhájáról van szó, ott tervezünk kezelőváltást. Eddig az Ózdinvesthez tartozott, de ott megszűnt a tevékenység. Átvette az ÓVI, viszont náluk nagyon rossz állapotok vannak a jelenlegi konyhában. Ezért van szükség erre a konyhára nekik” - tette hozzá Tartó Lajos, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke.

A szakbizottság minden előterjesztést támogatott, és elfogadásra javasolja azokat a csütörtöki képviselő-testületi ülésen.


615_0_t 615_1_t 615_2_t 615_3_t
615_4_t 615_5_t 615_6_t 615_7_t
615_8_t
Vissza