Életmentő pontok (képgalériával)2018. december 10. (hétfő) 19:00 - Sportnews/7605_0_300.jpgÉletmentő pontokat szerzett az ÓAM-Ózdi KC felnőtt férfi csapata az NBI/B keleti csoportjának utolsó őszi fordulójában. A mieink a Balassagyarmati Kábel SE együttesét látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A győzelemnek köszönhetően a piros-kékek nem a kieső zónában telelnek.

Izgalmas találkozót láthatott a körülbelül háromszáz kilátogató néző szombaton este a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A mieink tudták, hogy minden megszerzett pont fontos lehet a végelszámolásban, így már az első játékrészben magabiztos előnyre tettek szert. A második félidő közepére a Balassagyarmatnak sikerült szorossá tennie a meccset, de a hajrában a piros-kékek újra kezükbe vették az irányítást. Végeredmény ÓAM-Ózdi KC – Balassagyarmati Kábel SE 26-23. Szakál György úgy fogalmazott, hogy ez is egy feszültséggel teli mérkőzés volt.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen az ellenfelünk egy jó játékosállományból álló csapat. A találkozónk nagyon taktikusan játszottunk és sikerült irányítani a mérkőzést. Uraltuk a mezőnyt, ezúttal a mi elképzelésünk jött be. Ismételten jó kapusteljesítménnyel egy összeállt védekezés mellett, szerintem remek játékot nyújtottunk. Így kell befejezni talán egy szezont” - értékelt Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

A vendégek edzője elmondta, hogy felkészültek, mégsem tudtak ez alkalommal felülkerekedni a hazai csapaton. A gyarmatiak a vereség miatt a tabella nyolcadik helyéről várják a folytatást.

„20-19-re feljöttünk, volt is labdánk az egyenlítéshez. Sajnos nem tudtunk ezzel élni, és megint átfordult ez a történet. A végén azért játszottunk így, mert szerintem a végén fontos lesz az egymás elleni eredmény is. Azt hiszem, hogy a saját megbeszélt dolgainkat nem sikerült csapat szinten végrehajtanunk. Az Ózdnak a mai nap jobban sikerült, pedig erre a játékra készültünk. Se védekezésben, sem pedig kapusteljesítményben nem tudtunk olyat nyújtani, ami elég az idegenbeli győzelemhez” - nyilatkozta Gúnya Péter, a Balassagyarmati Kábel SE edzője.

A mieink a győzelemnek köszönhetően elléptek a kieső zónából. Szakál György tanítványai eddig összegyűjtött hét pontjukkal a tabella tizedik helyén telelnek.


605_0_t 605_1_t 605_2_t 605_3_t
Vissza