Előzzük meg!2018. december 7. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/7602_0_300.jpgFokozott rendőri jelenlétre számíthatnak városunk lakói az ünnepek közeledtével. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai egyenruhában és civilben is vigyáznak a helyiek értékeire. Segítségükre lesznek a társszervek is. Felhívják ugyanakkor a lakosság figyelmét, hogy vigyázzanak értékeikre, és legyenek elővigyázatosak.

Elővigyázatosságra kéri a helyieket az Ózdi Rendőrkapitányság a közelgő ünnepekre való tekintettel. Ilyenkor ugyanis megnövekszik az áruházak, üzletek forgalma, a rohanásban sokan figyelmetlenebbek lesznek. A zsúfoltságot kihasználhatják a zsebtolvajok, a közelmúltban már volt is olyan eset, amikor egy idős asszony táskáját emelték el a bevásárlókocsiból. A rendvédelmi szervek munkatársai ezért fokozottabb jelenlétet ígérnek. Azt mondják, mindent megtesznek, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai civil ruhában is jelen lesznek a nagyáruházak, illetve piacok, parkolók, közintézmények közvetlen környezetében. Odafigyelve ezzel a lakosság biztonságérzetére. Ilyenkor megnövekedik a lakosság száma, több megyéből, városból, még a határainkon túlról is jönnek vásárlók az ünnepekre való felkészüléshez” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A zsebtolvajok nemcsak az üzletekben használhatják ki a zsúfoltságot, hanem a piacokon, vásárokban is megragadhatják az alkalmat, ha valaki az önfeledt nézelődés, ajándékkeresés közben nem figyel eléggé értékeire. Emellett a tömegközlekedési eszközökön is felbukkanhatnak.

A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy az ünnepek közeledtével a karácsonyi vásárokban, kirakodóvásárokban és a bevásárlóközpontokban, és általában, ahol nagyobb tömeg gyűlik össze, mindenki fokozottan figyeljen az értékeire. Azokat tartsa zárt vagy zárható táskában, zsebben, belső zsebben, és mindig szem előtt.

Ha pedig valaki autóval megy vásárolni, se a megvett ajándékokat, se iratait, értékeit ne hagyja őrizetlenül a kocsiban, különösen ne látható helyen. Az utakon megnövekedhet a forgalom, így a közlekedésben is körültekintőbbnek kell lenni. Amennyiben mégis megtörténik a baj, minél előbb érdemes értesíteni a rendőrséget.

A kép illusztráció.

Kép forrása: internet

Vissza