Birkózó diákok2018. december 6. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/7595_0_300.jpgNagy népszerűségnek örvend az Ózdi Football Club birkózó szakosztálya. Azok a fiatalok, akik szeptember óta gyűrik egymást a tréningeken, már látványos mozdulatokat tudnak bemutatni a szőnyegen. Hamarosan pedig egy versenyen mérhetik össze tudásukat a versenytársakkal.

Az Ózdi Football Club birkózó szakosztálya szeptemberben kezdte meg működését az Árpád Vezér Úti Általános Iskola tornatermében. A toborzás jól sikerült, és nagy népszerűségnek örvend az új mozgásforma a diákok körében. Edzőjük, Pásztor László kifejtette, hogy teljesen az alapokról kellett elkezdeni az oktatást.

„Mindenképpen a legelső mozzanat az, hogy a mozgáskultúrát javítsuk. Esni kell megtanulniuk a gyerekeknek, hogy ne legyen balesetveszélyes ez a sportág. Mindig minden új embernél úgy kezdünk, hogy megtanítjuk esni, illetve azokat a mozgásformákat gyakoroljuk be, amelyek kellenek a sportág elsajátításához” - mondta Pásztor László, az Ózdi Football Club birkózó szakosztályának vezetőedzője.

A fiatalok is nagy kedvvel vesznek részt a foglalkozásokon. Azok, akik a kezdetektől járnak a tréningekre, már látványos dobásokat tudnak bemutatni.

„Olyan helyekre mehetünk el versenyezni, amelyekről korábban nem is hallottam. Emellett olyan mozdulatokat tanulhatunk meg, amelyek nagyon megtetszettek” - nyilatkozta Váradi Adrián.

„Jó dolgokat tanulunk. A többiek mondták, hogy nagyon jók az edzések, és azért akartam először jönni” - hangsúlyozta Horváth Benjámin Dávid.

A fiatalok hamarosan egy olyan versenyen mérik majd össze tudásukat a versenytársakkal, amelyre a klubok rendszerint a kezdőket viszik el. Így a szakemberek képet kaphatnak arról, hogy mely területeket kell fejleszteni, és hogy állnak a többi egyesülethez képest.

Vissza