Közös gyertyagyújtás (képgalériával)2018. december 4. (kedd) 19:00 - Városnews/7586_0_300.jpgA szennaiak adventi koszorúján is meggyulladt az első gyertya. A településrészen összetartó közösség él, amelynek tagjai már évek óta közösen várják a karácsonyt. Idén is lázas készülődés előzte meg az első gyertyagyújtást. A rendezvényt énekes és verses produkciók színesítették.

Az elmúlt években kialakult hagyomány szerint nemcsak a Városház téren, hanem többek közt Szennán is közösen gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit. A településrészen idén is ünnepi műsor részeként lángolt fel a hit gyertyája. A peremkerületben élőket Farkas Péter Barnabás alpolgármester köszöntötte, kiemelve a karácsony és az azt megelőző várakozás jelentőségét.

„Az időszak, amely az advent időszaka a felkészülésé, a lelki megtisztulásé és a számvetésé. Hogy elgondolkozzunk azon, hogy egész évben vajon megszolgáltuk-e azt a szeretetet, azt a bizalmat, amelyet embertársaink felénk kimutatnak” - fogalmazott Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Szőke Gábor plébános arról beszélt, hogy mindenkinek ott vannak az életében az angyalnyomok, még ha sokak figyelmét talán el is kerülik.

„Az első angyalnyomot úgy tudjuk észrevenni, az áldás angyalát, aki jót akar nekünk, aki kihozza belőlünk a legjobb dolgot, aki jót ígér nekünk. Amikor egy olyan ember szól hozzád, aki jót ígér, aki erősíti a benned élő jót. És ezt észreveszed. Egy igazi angyal áll ott melletted” - mondta Szőke Gábor, római katolikus plébános.

Az érdeklődők hallhattak többek között karácsonyi dalokat és verseket is, amelyek ugyancsak az ünnepi ráhangolódást segítették elő. Tartó Lajos, a terület önkormányzati képviselője szerint Szennán összetartó közösség él, és a helyi alapítvány is fontos szerepet vállal a településrész életében. Az adventi rendezvényt is lázas készülődés előzte meg.

„A törzs, a mag hetek óta készül mindenféle ajándéktárgyakkal, amiket árulnak is itt részben, másrészt az adventi vásáron a városban. És készülnek ajándékokkal a résztvevőknek” - hangsúlyozta Tartó Lajos, területi képviselő.

A rendezvényre ellátogattak a Gömöri Motoros Közösség tagjai is, akik nem érkeztek üres kézzel. A karácsonyváró alkalom a hitet jelképező első gyertya meggyújtásával és jó hangulatú beszélgetéssel zárult.


586_0_t 586_1_t 586_2_t 586_3_t
586_4_t 586_5_t 586_6_t 586_7_t
586_8_t 586_9_t 586_10_t 586_11_t
586_12_t 586_13_t
Vissza