Évet értékeltek (képgalériával)2018. december 4. (kedd) 19:00 - Városnews/7585_0_300.jpgÉvértékelőt tartott a 2017-ben végzett munkájáról az Ózd és Térsége Polgárőr Szövetség vezetése. A rendezvénynek ezúttal a Civil Ház adott otthont. A szervezet tagjai mintegy tizenhatezer órát töltöttek el a közterületeken, így járulva hozzá a helyi emberek biztonságérzetének javulásához. Az országos szövetség felügyelő bizottságának elnöke szerint, fontos a rendőrséggel való együttműködés.

Jelenleg hatvanegyezer polgárőr tevékenykedik az országban. A szervezethez csatlakozó önkéntesek tulajdonképpen szabadidejüket áldozzák fel a közérdekért, és mindezt anyagi ellenszolgáltatás nélkül teszik. Az ózdiak 2017-ben közel tizenhatezer óra szolgálatot teljesítettek. Többek közt ez is kiderült az Ózd és Térsége Polgárőr Szövetség idei évértékelő programján, amelyet a Civil Házban tartottak. A fórumon megjelentek beszámolókat hallgathattak meg az egyesület feladatairól, anyagi lehetőségeiről és a jövőbeni tervek is szóba kerültek. Török Barna, az Országos Polgárőr Szövetség Felügyelő Bizottságának elnöke beszélt arról, hogy a polgárőr mozgalom tulajdonképpen egy alulról jövő civil kezdeményezés, és a hatóságokkal történő együttműködés fontosságát is hangsúlyozta.

„A legjobb az, hogy ha együtt járőröznek a rendőrökkel, mert így az együtt töltött idő alatt ellesik azokat a fogásokat, amit alapjában véve csak a rendőröktől tudnak megtanulni” - mondta Török Barna, az Országos Polgárőr Szövetség Felügyelő Bizottságának elnöke.

A helyi polgárőrök több órás közös szolgálatot láttak el a rendőrség és a rendészet munkatársaival is, valamint számtalan rendezvény biztosításában is közreműködtek.

„Sok feladattal jár polgárőrnek lenni, ezt önkéntesen csináljuk és ez lemondással is jár. Ezt csak az tudja csinálni, akiben benne van a hivatástudat, hogy megvédje embertársát. Folyamatosan szakmai továbbképzéseken veszünk részt, és igyekszünk azért tenni, hogy az itt élő emberek biztonságban érezzék magukat” - emelte ki dr. Ata Abu Kamar, az Ózd és Térsége Polgárőr Szövetség elnöke.

Dr. Varga László, városunk rendőrkapitánya is elismeréssel beszélt a polgárőrök munkájáról, és kiemelte, hogy a jövőben is számítanak együttműködésükre. A rendezvényen többen csatlakoztak hozzájuk. Ezúttal hárman is ígéretet tettek arra, hogy a helyi polgárőrség berkeiben önként tesznek a bűnmegelőzésért.


585_0_t 585_1_t 585_2_t 585_3_t
585_4_t 585_5_t 585_6_t 585_7_t
585_8_t

   


 

Vissza