Református évforduló (képgalériával)2018. december 3. (hétfő) 19:00 - Egyháznews/7583_0_300.jpg130. évfordulóját ünnepelte az Ózdi Református Egyházközség. Ebből az alkalomból rendhagyó istentiszteletet tartottak a templomban vasárnap délután. Az eseményen Lezákné Hajdu Enikő református lelkész beszédében felidézte az elmúlt éveket, valamint Szőnyi Tamás a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye esperese prédikált a megjelenteknek.

1905. október 16-án szentelték fel az Újtelepen található református templomot. Azóta számos felújításon esett át az épület, valamint a hozzá tartozó imaház. Vasárnap rendhagyó istentisztelettel emlékeztek meg az egyházközség elmúlt 130 évéről. Lezákné Hajdu Enikő református lelkész az ünnepi szentmisén régi fotókkal idézte fel a közösség kialakulását városunkban.

„1888 előtt már itt Ózdon volt már református közösség, mégpedig szórványközösség. Ünnepek másodnapján tartottak istentiszteletet, akkor tudott eljönni a lelkipásztor. Először Hétből majd Nekézsenyből, tehát Hét és Nekézseny szórványa volt itt az ózdi református közösség” - mondta Lezákné Hajdu Enikő, református lelkész.

Szőnyi Tamás a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye esperese prédikált a híveknek, az erős lélekről, az időről, illetve az adventi időszakról. Kiemelte, hogy ilyenkor rohan minden és mindenki. Mégis érdemes egy pillanatra megállni a hétköznapokban, hogy a jóra fókuszáljunk.

„A határtalan idő bennünket rövid időre megállít bennünket. Meg kell állni, a futás közben hálát kell adni, azért hogy a hálaadásból összegyűjtsük az erőnket. Akár az előttünk lévő adventi hetekre, akár szent karácsony ünnepére, akár életünk hátralévő időszakára, akár a gyülekezeti élet következő dolgaihoz szükséges az energia” - fogalmazott Szőnyi Tamás, a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye esperese.

Az ünnepségen egy-egy csokor virággal és kis ajándékkal köszöntötték azokat a híveket, akik már hosszú ideje aktív résztvevői az egyházközösségnek.


583_0_t 583_1_t 583_2_t 583_3_t
583_4_t 583_5_t
Vissza