A hit gyertyája (képgalériával)2018. december 2. (vasárnap) 19:53 - Városnews/7580_0_300.jpgTöbb száz érdeklődő jelenlétében gyulladt meg az első, vagyis a hit gyertyája a város adventi koszorúján. A forgatag idei első rendezvénye hasonlóan a korábbi esztendőkhöz, nagy népszerűségnek örvendett, az árusok portékái közt mindenki megtalálhatta kedvére valót. A program folytatódik, így érdemes kilátogatni vasárnaponként a Városház térre.

Ünnepi fények, színpadi produkciók és hamisítatlan vásári hangulat. Ez jellemezte az adventi forgatag idei első rendezvényét a Városház téren. A megjelenteket Farkas Péter Barnabás alpolgármester köszöntötte. Szavaiban kiemelte, hogy mindenkinek önmagába kell néznie, és ott kell fellelni a lelki megtisztulást.

„Az advent évről-évre a lelki felkészülés, a várakozás időszaka. Ez karácsonyra csúcsosodik ki, ahol aztán az otthonokat az öröm és a béke tölti meg” - mondta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Bodnár Dániel parókus egy történetet mesélt el a megjelenteknek. Ennek központjában egy olyan ember állt, aki nem sietett a kis Jézushoz, mint a három királyok. Ő mindig szakított időt és energiát azokra, akiknek szüksége volt a gondoskodásra és a szeretetre.

„Nagyon sajnálom Krisztusom, mert én úgy érzem elkéstem. Krisztus rátekintett a keresztről és azt mondta: ne hidd, hogy elkéstél, hanem egyedül te érkeztél meg. Nézd, mit kezdjek én azzal a sok kinccsel a kereszten” - fogalmazott Bodnár Dániel, parókus.

Ekkorra már több százan gyűltek össze a Városház téren. Az esemény zárásaként közösen gyújtották meg az első, tehát a hit gyertyáját a város koszorúján. A megkérdezett ózdiak pozitívan értékelték a programot.

„Nagyon szép, különleges és izgalmas. Érződik az, hogy mindenki várja a karácsonyt. Egy kis apróság, ha már csak annyival tud az ember kedveskedni, mert az anyagiak szűkösek. Csodálatosan szép dolgok vannak” - nyilatkozta Tóth Béláné.

Az elkövetkező adventi hetekben folytatódik majd a forgatag. Jövő héten, vagyis bronzvasárnapon díszíthetjük fel a mindenki karácsonyfáját, emellett olyan programelemekkel bővül a repertoár, mint régiségek vására, mikulás sétakocsikázás és cipősdoboz akció.


580_0_t 580_1_t 580_2_t 580_3_t
580_4_t 580_5_t 580_6_t 580_7_t
580_8_t 580_9_t 580_10_t 580_11_t
Vissza