XXVII. Francia Filmnapok (képgalériával)2018. december 1. (szombat) 20:51 - Kultúranews/7579_0_300.jpgHuszonhetedik alkalommal rendezték meg a Francia Filmnapokat, amelynek a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark szolgált egyik külső helyszínéül. Ennek keretében délelőtt az iskolásokat célozták meg a „Szoba kiadó” című vígjátékkal. A délutáni órákban az idősebb generáció élvezhette a „Briliáns válás” című komédiát.

Ádám Eszter az intézmény vezetője mindenkit arra biztat, hogy amikor csak teheti, eredeti nyelven élje át a különböző alkotásokat, hiszen ezzel nem csak a szókincsbővítés lehetséges, de az adott kultúra egyes szeleteit is átérezhetik a nézők.

„Azt gondolom, hogy az eredeti nyelven hallgatni és követni egy filmet, vagy bármilyen anyagot, nagymértékben megkönnyíti akár a nyelvtanulást is. Délelőtt például a SZIKSZI-s diákokkal közösen néztünk egy filmet franciául. Magyar felirat volt, vagyis tettem egy kis engedményt” - nyilatkozta Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.


579_0_t 579_1_t 579_2_t 579_3_t
Vissza