Félszáz év (képgalériával)2018. november 30. (péntek) 19:00 - Városnews/7577_0_300.jpgPolgármesteri elismerést kapott dr. Mészáros Miklós. A helyi doktor 50 éve praktizál városunkban, orvosi diplomáját Szegeden szerezte meg. Magas színvonalú munkája és a hosszú évek alatt nyújtott szakmai tevékenysége megbecsüléseként ma délelőtt Janiczak Dávid köszöntötte a háziorvost a Városházán.

Dr. Mészáros Miklós az élet számos területén helytállt az évek során. Sokan nem tudják róla, de gyermekkorában a zene is meghatározó szerepet töltött be mindennapjaiban, tud hegedülni, a Gyári Fúvószenekarban pedig trombitán játszott. Politikai vonalon is dolgozik az ózdiakért, volt alpolgármester, kétezertől önkormányzati képviselőként is tesz a városért, de orvosi hivatását sosem adta fel. Egyetemi éveit Szegeden töltötte, kórházi gyakorlatai után pedig a Béke-telepi rendelőben kezdte meg orvosi munkáját. Városunkban ötven éve, a mai napig gyógyítja a betegeket. Elmondása szerint sohasem bánta meg, hogy Ózdon praktizálhatott.

„Az orvos nem a helytől függ. Az orvos a betegtől függ. Azért van, hogy gyógyítson és segítsen, ahol lehet a betegnek mindenhol. Én erre esküdtem fel, és igyekeztem ezt betartani mindig” - mondta dr. Mészáros Miklós, háziorvos.

Az elmúlt évek alatt közel másfél millió beteget látott el. Háromszor volt kórházigazgató, de városi főorvosként, szakrendelői igazgatóként, üzemorvosként, valamint bányamentő- és sportorvosként is tevékenykedett. Ózd Város Önkormányzatától már korábban díszpolgári címet kapott, most pedig az elmúlt félszáz évben nyújtott kiemelkedő szakmai munkásságát is elismerték a városházán.

„Én úgy gondolom, hogy ez megkoronázása az életpályájának, hogy ötven éve egy helyen gyógyít, és megkapta az egyetemétől is az aranydiplomáját ennek kapcsán. Úgyhogy jómagam is polgármesteri elismerésben részesítettem a doktor urat. Köszönjük szépen, hogy egész életében a várost szolgálta, és bízunk benne, hogy nagyon sokáig így fog még tenni a betegek érdekében” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Dr. Mészáros Miklós szerint ötven évet egy helyen gyógyítani nem csak szép, de komoly munka is. Büszke arra, hogy körzetét sosem hagyta el, és hogy az orvosi tevékenységben megtalálta azt, ami az élet értelme.


577_0_t 577_1_t 577_2_t 577_3_t
577_4_t 577_5_t
Vissza