Súlyos bírság (képgalériával)2018. november 30. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/7576_0_300.jpgA mozgáskorlátozott-parkolókat ellenőrizték az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai. A város szinte minden parkolójában vannak ilyen várakozóhelyek. Méretük nagyobb az átlagosnál, és általában az épületek bejáratához közel helyezkednek el. Lényegük, hogy megkönnyítsék a mozgássérültek és egyéb fogyatékossággal rendelkezők ki- és beszállását, mozgását.

Éppen ezért komoly problémát jelent, ha ezeket a helyeket jogosulatlanul foglalják el. A rendőrök rendszeresen ellenőrzik a táblával, illetve felfestéssel megjelölt parkolók szabályszerű használatát. Ma is találtak olyan autót, amelyet tulajdonosa szabálytalanul hagyott ilyen várakozóhelyen.

„Aki jogosulatlanul, mozgáskorlátozott parkolóhelyen, ahol útburkolati jel fel van festve, illetve jól látható tábla hatálya alatt parkol, az a helyszínen ötvenezer forintos helyszíni bírságra számíthat. Ha azt nem fogadja el, szabálysértési feljelentéssel élnek ellene a kollégáim, ami százezer forint lehet. Ha csak útburkolati jellel ellátott mozgáskorlátozott parkolóba áll be, ott huszonötezer forintos helyszíni bírsággal, illetve ötvenezer forintos szabálysértési bírsággal sújtható” - hangsúlyozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.


576_0_t 576_1_t 576_2_t 576_3_t
576_4_t
Vissza