Tervek szerint (képgalériával)2018. november 30. (péntek) 19:00 - Városnews/7575_0_300.jpgA reggeli fagyok ellenére is jól haladnak a csatornaprojekt munkálatai. A konzorciumi cégek dolgozói már megjelentek Kistóban, ott a házi bekötéseket végzik. Szentsimonban szintén zúgnak a gépek, hiszen már több száz méternyi szakasszal készültek el. A szakemberek elmondták, hogy amennyiben az időjárás engedi, egészen december 20-ig tevékenykednek majd városszerte.

A szentsimoni Kaffka Margit utcát is elérték a csatorna kivitelezésének munkálatai. A projektben részt vevő konzorcium egyik tagja jelenleg két utcában végzi a házi bekötéseket, valamint a gerincvezeték kiépítését. A szakemberek elmondták, hogy amennyiben az időjárás az eddigieknek megfelelően alakul, egészen december 20-ig tartózkodnak majd a célterületeken. Eddig a tervek szerint halad az építés.

„Szentsimon városrészben egy hónapja kezdtük meg a csatornázási munkálatokat. Jelenleg a Kaffka Margit és Krúdy Gyula utcákban dolgozunk. Körülbelül kilencszáz folyóméternyi vezetéket építettünk ki a két utcában” - mondta Sipos Gábor, az Euroaszfalt Kft. építésvezetője.

Bár a reggeli mínuszoknak köszönhetően a föld felszíne megfagyott, ez nem hátráltatja a munkálatokat. Ezzel szemben a jövő héten szinte minden napra esőt jósolnak a meteorológusok, ez valamelyest lassíthatja a kivitelezést. Szintén dolgoznak a szakemberek Kistóban is, ottjártunkkor például épp a Taksony vezér utcánál tartottak.

„Tulajdonképpen most kezdtünk ezen a célterületen. Éppen házi bekötéseket készítenek a kollégák. Ebben az esztendőben csak ezt fogjuk csinálni, tehát gerincvezetéket nem fogunk építeni. Ezeket a bekötéseket csináljuk meg a Zsolt, Taksony, Tas, Huba és Buda utcákban. Ez van beütemezve erre az évre” - nyilatkozta Smányi Ferenc, az Euroaszfalt Kft. építésvezetője.

A szakemberek elmondták, hogy a leállás idejére minden kiásott gödröt betemetnek majd, hogy a lehető legkevesebb fennakadást okozzák ez idő alatt a közlekedésben. Természetesen a konzorcium másik tagja is halad az általuk elkezdett területeken.


575_0_t 575_1_t 575_2_t 575_3_t
575_4_t 575_5_t 575_6_t 575_7_t
575_8_t
Vissza