Előzetesben a késelő2018. november 29. (csütörtök) 19:00 - Rendőrségnews/7571_0_300.jpgElőzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a hétfői cipói késelés gyanúsítottját. Amennyiben megállapítják bűnösségét, tíz évtől húsz évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik. A férfi és a támadást túlélő 43 éves nő egyaránt életmentő műtéteken esett át a napokban.

Hétfőn délután rendőrautók lepték el a Vasvári Pál utcát, nemcsak az ózdi egyenruhások, hanem a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi helyszínelői is a helyszínre érkeztek. Egy 31 éves férfi a gyanú szerint az éjjeli órákban több késszúrással megsebesítette nevelt gyermekeit. A két fiatal a helyszínen azonnal életét vesztette. A késelő élettársára is rátámadt, a rendőrök kiérkezése előtt pedig önmagával is végezni próbált. A mentők mindkettejüket az Almási Balogh Pál Kórházba szállították.

„Kórházunkban azonnal életmentő műtéteket végeztünk a betegeken. Mindkét beteg a műtétet követően az intenzív osztályra került. Az intenzív osztályon az első tizenkét órában mesterséges kómát, gépi lélegeztetést és mellkasszívást alkalmaztunk. A posztoperatív első napon spontán légzésre bocsátottuk őket, megszüntettük a mesterséges kómát. Stabilizáltuk az állapotukat, amely azóta is stabil. A mai nap tervezzük mindkét beteg elbocsátást az intenzív osztályról, stabil, vitális paraméterekkel, jó általános állapotban” - nyilatkozta dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

Mivel a férfi kórházban van, ott hallgatta ki őt a bíróság. Előzetes letartóztatását ma délelőtt, szintén az intézményben tárgyalták. A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. Erre azért volt szükség, mert nem zárható ki, hogy a férfi megszökne, elrejtőzne, esetleg a tanúkat is befolyásolná, megfélemlítené, a bizonyítékok megsemmisítésével veszélyeztetné a nyomozást.

A Miskolci Járásbíróság közleménye szerint nagyon súlyos bűncselekményről van szó. A bűnösség megállapítása esetén tíz évtől húsz évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett.

A kép illusztráció.

Vissza