Összefogás a közösségért (képgalériával)2018. november 26. (hétfő) 19:00 - Egyháznews/7560_0_300.jpgJótékonysági bált rendezett a Bolyoki Római Katolikus Egyházközség. A kötetlen, baráti beszélgetések és a vacsora mellett humoros produkciók is várták az érdeklődőket. A rendezvény bevételét télen is használható közösségi tér kialakítására fordítják majd.

Ismét jótékonysági bálnak adott otthont a Bolyky Tamás Általános Iskola aulája. A Bolyoki Római Katolikus Egyházközség által szervezett összejövetel bevételét mindig a templom és környezetének szépítésére fordítják. Míg tavaly a Rózsafüzér Királynéja Templomhoz tartozó sírkert keresztútjának új burkolatára gyűjtöttek, addig most egy télen is használható közösségi tér kialakítása a cél.

„Nem titok, hogy nincs közösségi terünk. A bál bevételével szeretnénk gyarapítani a pénzösszeget, amiből egy közösségi teret szeretnénk létrehozni. Hogy télen ne a fagyos templomban ücsörögjünk teaparti címszóval, a fiatalokkal adventi koszorú készítése címén, hanem legyen egy olyan fűtött terünk, épületünk, ahol tudunk közösséget építeni” - mondta Szőke Gábor, római katolikus plébános.

A bálon immár hagyományosan zenés-táncos produkciók is várták az érdeklődőket. Idén is fellépett a szentsimoni színjátszókör, ők farsangi műsorukat hozták el, akrobatikus elemekkel is kiegészítve. Őket a főként bolykys diákokból álló csoport követte. A fiatalok Csillaghullás címmel egy tehetségkutató verseny paródiáját mutatták be.

A Bolyky Tamás Általános Iskola aulájában jó hangulat uralkodott. Az egyházközség tagjai mellett baráti társaságok és más oktatási intézmények is képviseltették magukat.

„Iskolánkban, a SZIKSZI-ben is évek óta komoly hagyománya van a jótékonykodásnak, adománygyűjtésnek, ezért örömmel kapcsolódunk be minden ilyen rendezvénybe. Mivel atya szervezte, úgy gondoltuk, kötelességünk ezen is részt venni. Örömmel is jöttünk mindannyian, örülünk, hogy ápolhatjuk a kapcsolatokat, és támogathatunk minden jótékony kezdeményezést” - fogalmazott Koós Richárd.

A bál a vacsorát követően hajnalig tartó mulatozással zárult, a zenét a Cappucchino partyzenekar szolgáltatta.


560_0_t 560_1_t 560_2_t 560_3_t
560_4_t 560_5_t 560_6_t 560_7_t
560_8_t 560_9_t 560_10_t 560_11_t
560_12_t 560_13_t 560_14_t
Vissza