Felelős gazdák (képgalériával)2018. november 26. (hétfő) 19:00 - Városnews/7558_0_300.jpgAz ózdi állategészségügyi telep számára gyűjtöttek adományt a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. Az intézménybe ezúttal szuperhősjelmezbe öltözött gyerekeket vártak, a központi téma a felelős állattartás volt. A szülők állateledellel és kutyafelszerelésekkel jótékonykodhattak.

Amerika Kapitány, Darth Vader, unikornis – jelmezbe öltözött gyerekek töltötték meg a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot. Az intézmény Legyél Te is szuperhős címmel hirdetett jótékonysági rendezvényt. Korábban is voltak már hasonló kezdeményezéseik.

„Az előző években is volt már jótékonysági kezdeményezésünk. Ezek elsősorban a gyerekekhez kapcsolódtak. Gondolok itt a tavalyi évben a nagybarcai gyermekotthon számára elindított adománygyűjtő akciónkra. Idén pedig a kollégák ötlete volt, hogy a kóbor kutyák megmentésére hívjuk fel a figyelmet” - nyilatkozta Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

A fiatalok tartalmas, játékos programon vehettek részt, amelynek központi témája a felelős állattartás volt. Megismerkedhettek a kutyák testfelépítésével, táplálkozásával és viselkedésével. Ebben egy border collie és egy keverék négylábú, valamint két önkéntes volt segítségükre. Füzér Gabriella szerint érdemes már gyerekkorban megismerkedni az állatokkal.

„Sokkal egyszerűbb addig beszélni egy kutya tartásáról, amíg nincs kutya a családban, mint ha valaki kutyával, macskával, vagy bármilyen más élőlénnyel körbeveszi magát, és akkor jön rá arra, hogy milyen problémákat jelent egy állat tartása, vagy milyen felelősséggel jár. Itt még szerintem szabadabban játszhatnak egy kutyával, sétálgatni vele, megbeszélni, hogy mik a napi dolgok. Így szerintem jobban fel tudnak készülni erre az egészre” - mondta Füzér Gabriella, önkéntes.

A segítőkutyás bemutató nagy sikert aratott a gyerekek körében. A foglalkozás valóban interaktív volt, a legkisebbek is lelkesen válaszoltak a feltett kérdésekre, és jutalomfalatokkal ösztönözték az ebeket. A szülők állateledellel és kutyafelszereléssel jótékonykodhattak, a felajánlásokat az ózdi állategészségügyi telepnek juttatják majd el az NFÉ munkatársai.


558_0_t 558_1_t 558_2_t 558_3_t
558_4_t 558_5_t 558_6_t 558_7_t
558_8_t 558_9_t 558_10_t 558_11_t
Vissza