Önzetlen segítség (képgalériával)2018. november 22. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/7550_0_300.jpgTartós élelmiszereket gyűjt a Magyar Élelmiszerbank több helyi üzletláncban is. Az akció három napon keresztül zajlik majd. A kezdeményezés célja, hogy minél több nélkülöző asztalára kerülhessen étel az ünnepek alatt. A karácsony közeledtével több civil szervezet is nagy hangsúlyt fektet a különböző adománygyűjtésekre, felajánlásokra.

Liszt, cukor, tészta, tej. Ez csak néhány olyan tartós élelmiszer, amelyeket városunkban is gyűjt hétvégén a Magyar Élelmiszerbank. Idén 13. alkalommal igyekeznek megszólítani a lakosságot ezzel a jó cselekedettel. A tavalyi évben például 236 tonnányi adomány érkezett a vásárlóktól, és ezzel több mint harmincezer nélkülözőnek tudták segíteni a mindennapjait. A szervezők szeretnék, ha most is legalább ennyi embert tudnának elérni az adományokkal.

„Úgy működik a gyűjtés, hogy az Élelmiszerbank önkéntesei várják a vásárlókat a nagy élelmiszerláncok bejáratánál. A gyűjtés helyszínei ebben az évben az Aldi, az Auchan, a Metro és a Tesco áruházláncok 200 boltjánál. Ott találkozhatnak a fogyasztók az Élelmiszerbank zöld mellénybe öltözött önkénteseivel. Fognak adni egy kis szórólapot, amin rajta van, hogy milyen termékeket várunk adományba, alapvetően tartós élelmiszereket. Tehát aminek szállítása és tárolásra könnyen megoldható” - nyilatkozta Sczígel Andrea, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.

A városunkban található hipermarket évek óta csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez. A Brassói úti cég munkatársai például 2014-től kezdve, több mint 15 ezer tonna élelmiszert gyűjtöttek össze, ami körülbelül negyven millió adag ételnek felel meg.

„A Tesco 11. alkalommal csatlakozik az adománygyűjtéshez. 161 budapesti és vidéki áruházban fogadjuk az adományokat az Élelmiszerbank önkénteseivel. Tavaly 180 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze az Élelmiszerbank segítségével ezekben az áruházakban. Ez harmincezer csomagnak felel meg. Tehát ennyi csomagot tudtak kivinni a rászorulóknak, például nagycsaládosoknak gyermekeiket egyedül nevelőknek, hajléktalanoknak, illetve anyaotthonoknak” - mondta Paparó Tamás, a Tesco-Global Zrt. külső kommunikációs menedzsere.

A karácsony közeledtével több civil szervezet is nagy hangsúlyt fektet a különböző adománygyűjtésekre, felajánlásokra. Ebben az üzletben például egy másik lehetőséggel is megszólítják a lakosságot. A vásárlók a hipermarket pénztáránál egy kuponnal az Ökomenikus Segélyszervezet munkáját segíthetik.


550_0_t 550_1_t 550_2_t 550_3_t
550_4_t
Vissza