Adventi koszorúk (képgalériával)2018. november 19. (hétfő) 19:00 - Egyháznews/7538_0_300.jpgKoszorúkat készítettek a görögkatolikus parókián, ugyanis az egyházközségben már november közepén elkezdődik az adventi időszak. Ez a közösségépítő esemény már hagyománynak számít a hívek között. A program végén a parókus meg is áldotta az elkészült karácsonyi dekorációkat.

A görögkatolikus egyházban a megszokotthoz képest már két héttel korábban, november közepén elkezdődik az advent időszaka. A hagyományokhoz híven a helyi parókián az egyházközség tagjai közösen kezdtek el készülődni a karácsonyra. A közösségi ház nagytermében az ünnephez illő zeneszó mellett apró asztaldíszeket és adventi koszorúkat készítettek. Bodnár Dániel szerint ez az alkalom nem csupán az alkotásról szól.

„Böjt időszakunkban az első vasárnap adventi koszorúkat készítünk. Fontos ez, hiszen ilyenkor nem csupán azok jönnek el, akik egyházközségünkben minden szertartáson itt vannak, hanem azok is elhozzák gyereküket, unokájukat, ismerősüket, szomszédjukat, tehát tulajdonképpen láthatják az egyház másik oldalát, a befogadó, alkotni tudó orcáját, amely segít bennünket abban, hogy apostolkodásunkat itt Ózdon tudjuk folytatni” - fogalmazott Bodnár Dániel, parókus.

Az asztaloknál idősek és fiatalok egyaránt szorgosan készítettek egyedi, látványos dekorációkat, különböző száraz alapanyagokból, fából és színes szalagokból. A koszorúkra a négy gyertya helyett hat került. A gyerekek nagyon élvezték az alkotást, a felnőttek pedig a társaságot.

„Egyelőre jól érzem magam, mert nekem így ebből az jön le teljesen, hogy kezdődik a karácsony, jön az ünnep, és egyre közelebb vagyunk Jézusnak a születésnapjához. Meg azért is jó, mert így együtt vagyunk. Tehát, ha ennyi ember egy helyen van, az nekem tetszik” - mondta ifj. Bodnár Dániel.

„Jó a társaság. Olyan dolgokat készíthet az ember, ami tetszetős, végül is a karácsonyhoz kapcsolódik, és haza lehet vinni. Otthon azért csak másabb az, amit saját maga készít az ember, és azt nézi karácsonykor. Ezért jöttünk, de szoktunk ide visszajárni. Jól érezzük itt magunkat, és itt szívesen is látnak bennünket” - hangsúlyozta Geszterédi Miklós.

A rendezvény végén az elkészült koszorúkat megáldották. Az eseményen lehetőség nyílt arra, hogy a résztvevők tanuljanak egymástól. Nemcsak a kézművesség fortélyait, hanem azt is, hogyan lehet egy kicsit másként szemlélni a közelgő ünnepet.


538_0_t 538_1_t 538_2_t 538_3_t
538_4_t 538_5_t 538_6_t 538_7_t
538_8_t 538_9_t 538_10_t 538_11_t
538_12_t 538_13_t 538_14_t
Vissza