Módosult szolgáltatás2018. november 16. (péntek) 19:00 - Híreknews/7531_0_300.jpgMegváltozott a vízórák cseréjének rendje. Az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. döntésének értelmében az eddigi gyakorlattal szemben a társasházak esetében nem a közös képviselők végeztetik el a munkát helyi cégekkel. Az ÉRV Zrt. tájékoztatásából kiderül, hogy amennyiben határidőig nem hajtják végre a feladatokat, úgy nem a megbízott egri céget, hanem a tulajdonosokat terheli a felelősség.

Az utóbbi időben egyre több társasházban élőtől lehetett hallani, hogy az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. által kiadott mérőórák cseréjének gyakorlata megváltozott. Angyal Béla több lakóközösség közös képviselője, így őt szintén tájékoztatta a cég a témával kapcsolatban. Kiemelte, nem ért egyet azzal, hogy nem a vállalkozót, hanem a tulajdonost terheli a csere felelőssége.

„Ebben a két épületben most kellene elvégezni a vízórák hitelesítését. Én felajánlottam a segítségemet, hogy kiértesítem a lakóközösséget, és mindenkinek egy időben kelljen otthon tartózkodni, valamint az időseknek ne kelljen egyesével telefonálgatni. Erre nem tartottak igényt a vállalkozók, de tudomásom szerint így is folyamatosan halad ez a munka” - nyilatkozta Angyal Béla, közös képviselő.

A Bolyki főút 29-ben élők közül többen is elégedetlenek a kialakult helyzettel. Elmondásuk szerint nem megfelelő a tájékoztatás, és nem lehet tudni, pontosan melyik nap érkezik a szakember elvégezni a munkát.

„Nem jó ez így. Jobb volt azelőtt. A vízmű foglalkozna a saját dolgával, mert ott is lenne mit csinálni” - mondta Takács Lajosné.

„Nem vagyok megelégedve a vízmű munkájával és cselekedeteivel. Sem a csekkek kiküldésével, sem pedig az órák cseréjével kapcsolatban. Nem tudom milyen eljárással próbálják ezt csinálni, de a szerelő hol itt van, hol ott, hol pedig sehol. Pedig napokig várják a betegek vagy elutazók, hogy majd csak jön” - fogalmazott Kiss Istvánné.

Az órák cseréjét egyébként a tulajdonosoknak kell megfizetni. Ennek költsége hitelesítéssel, plombázással együtt bruttó 6820 forint. Amennyiben a megadott határidőig nem történik meg a váltás, a teljes vízóraállás-különbözetet kiszámlázzák a lakóknak. Az érintettek egyébként a 30/66-33-062-es telefonszámon egyeztethetnek időpontot a munkálatokkal kapcsolatban.

Vissza