Őszi hangverseny (képgalériával)2018. november 16. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/7529_0_300.jpgBemutatkoztak a helyi zeneiskola növendékei a tanév első, őszi hangversenyén. Az intézmény életében kiemelten fontosak az ilyen alkalmak, amikor a diákok nagyobb közönség előtt adhatnak számot tudásukról, zenei előmenetelükről. A koncerten olyan produkciókat is láthatott a publikum, amelyekben a pedagógusok tanítványaikkal közösen léptek fel. Ebben az évben az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola már önálló intézményként ünnepli fennállásának 65. évfordulóját.

Idén nem a megszokott helyszínen, hanem a Digitális Erőműben tartotta meg őszi hangversenyét az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, immár önálló művészeti iskolaként. Az esemény több kezdeményezés részeként jöhetett létre. Ebben a tanévben a diákoknak ez volt az első ilyen jellegű fellépésük.

„Ettől az évtől valóban visszakaptuk az önállóságunkat. Hosszú idő óta nem volt önálló a zeneiskola. Ennek olyan hozománya van, hogy talán egy kicsit önállóbban tudjuk a kezünkbe venni a sorsunkat, az életünket szervezni. Tanszakaink nem változnak, de szeretnénk ezekben, amelyek megvannak már hosszú ideje, azokban erősödni egy picit” - mondta Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

Ez az alkalom a bemutatkozásra, és az elmúlt időszakban tanultak prezentálására ad lehetőséget, valamint így tapasztalatot is szereznek a tanulók. A hangversenyen zongora, szintetizátor, hegedű, gitár és fuvola hangja is megszólalt. A fiatalok minden évben sokat készülnek erre a koncertre.

„Sokat készültem erre a koncertre. Egy kicsit izgulok, de nekem ez egy megtiszteltetés” - nyilatkozta Molnár Máté.

„Kicsit furcsa lesz az új helyszínen fellépni, de azért remélem jó lesz” - fogalmazott Cseh Szabolcs.

Egyformán fontos ez a koncert a szülők és a gyerekek számára is. A fiatalok rutinosabbak lesznek és szokják a színpadot. Kicsit dicsekedhetnek és bemutathatják az eddig szerzett tudásukat.

A zenei programon zömében egyéni produkciók voltak hallhatóak, de akadtak olyan növendékek is, akik tanáraikkal együtt léptek a színpadra. Többnyire klasszikus művek csendültek fel, de modernebb dallamokat és popzenei átiratokat is hallhatott a közönség. A fiatalok a zeneiskola hagyományos karácsonyi hangversenyén és egyben jubileumi koncertjén újra megmutathatják tudásukat. A programra december 21-én délután 17 órától várják az érdeklődőket a Digitális Erőmű nagycsarnokában.


529_0_t 529_1_t 529_2_t 529_3_t
529_4_t 529_5_t 529_6_t 529_7_t
529_8_t 529_9_t 529_10_t 529_11_t
Vissza