Interaktív órák (képgalériával)2018. november 13. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/7514_0_300.jpgInteraktív órákkal, látványos bemutatóval fogadta az ózdi József Attila Gimnázium és Szakgimnázium a nyolcadikos diákokat. A nyílt nap során a végzős kisiskolások megismerhették a gimnázium által indított tagozatokat, és az iskolán kívüli foglalkozásokról is képet kaphattak. A továbbtanulónak december 7-ig kell jelentkezniük az egységes írásbeli vizsgára, amely szinte valamennyi középiskolában felvételi követelmény.

Zsúfolásig megtelt végzős általános iskolásokkal az ózdi József Attila Gimnázium és Szakgimnázium tornaterme. A nyílt napon az intézmény igazgatója, Tuza Ottó részletesen bemutatta a náluk zajló képzéseket és tanulási lehetőségeket az érdeklődő nyolcadikosoknak, tanáraiknak, szüleiknek. A diákoknak több fontos dologra is oda kell figyelniük a felvételi eljárás során.

„Az egyik az, hogy december 7-ig jelentkezniük kell az egységes írásbeli felvételi vizsgára. Azok a diákok, akik hozzánk szeretnének jönni továbbtanulni  mindenféleképpen figyeljenek erre a dátumra. Időben adják be a jelentkezés lapot, tájékozódjanak  nagyon alaposan  és amikor kitöltik  bízunk abban, hogy  nagyon nagyon sokan  választják majd az ózdi József Attila Gimnáziumot” - mondta Tuza Ottó, a József Attila Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

Az általános tájékoztató után a nyolcadikosok maguk is meggyőződhettek az oktatás színvonaláról és a közösség erejéről is. Az intézmény elsőévesei táncos produkcióval is kedveskedtek a megjelenteknek, a gimnázium tanárai pedig interaktív foglalkozással készültek a kisiskolások számára.

„Nagyon jól éreztem itt magam és szerintem ez egy jó iskola. Még átgondolom, hogy hova megyek, mert még a SZIKSZI-t is megnézem, de ez az iskola is jó” - nyilatkozta Farkas Fanni.

„Én felsőoktatásban szeretnék majd tanulni, nem pedig szakmát. Ezért jó választás a JAG” - fogalmazott Kretyánszky Ádám.

Az érdeklődő fiatalok az iskola udvarán betekintést nyerhettek a katonai és honvédelmi oktatásba is. A bátrabbak megismerkedhettek különböző air-soft fegyverekkel, és ki is próbálhatták azokat.


514_0_t 514_1_t 514_2_t 514_3_t
514_4_t 514_5_t 514_6_t 514_7_t
514_8_t 514_9_t 514_10_t 514_11_t
Vissza