Ünnepekre készülve (képgalériával)2018. november 9. (péntek) 19:00 - Városnews/7504_0_300.jpgMár készülnek az ünnepekhez kapcsolódó termékek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény varrodájában. Ez a részleg 2015 óta segíti az intézmény munkáját, ahol jelenleg öt varrónő dolgozik a gépek mellett. A Zrínyi úti mintabódéjukban még mindig széles a kínálat zöldségekből is, e hét elejétől megváltozott nyitvatartással várják a vásárlókat.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény varrodájában már a téli ünnepekre készülnek. Ez a részleg 2015 óta segíti tevékenységüket, ahol jelenleg öt varrónő dolgozik hétfőtől péntekig napi nyolc órás munkarendben, de főszezonban akár tovább is maradnak, hogy minden elkészüljön a megfelelő időben. A télapó puttonyába most stílusosan levendula kerül.

„Igyekszünk mindig az évszaknak megfelelő levendulás termékeket készíteni. Ősszel szellemeket, dísztököket és levendulával töltött leveleket varrtunk. Mindig különböző mintákat használunk. Most a karácsonyra és a mikulásra készülünk. Ezek a termékek már jövő héttől elérhetőek lesznek a Zrínyi út 5. szám előtt álló mintabódénkban” - mondta Szoboszlainé Léman Ildikó, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény mezőgazdasági részlegvezetője.

Először próbadarabok készülnek, és amennyiben a termék elnyeri a vásárlók tetszését, akkor kezdődik a sokszorosítás. Itt semmi nem vész kárba, ami első látásra hulladéknak tűnik, azt a kézművesházban foglalkozások keretében hasznosítják tovább. Hagyma, bab, cékla, sárgarépa, tojás. Széles a kínálat a mintabódéban.  

„Fontos a lakosság folyamatos és pontos tájékoztatása, épp ezért készült a Városüzemeltető Intézmény oldalán egy új tájékoztató anyag. Ebben az összefoglalóban hívtuk fel a figyelmet arra, hogy most jelenleg milyen termékek kaphatóak, illetve a nyitvatartás változásra, amely hétköznaponként ebben az időszakban a termékskála csökkenése okán 9-11 óráig tart” - fogalmazott Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

A miskolci Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásáron is bemutatkoztak az idei év régóta várt termékével, a saját termesztésű levendula virágból készült olajjal és virágvízzel, amely elnevezésként az Ozdium Herbaricum nevet kapta. Ma is többen megálltak itt nézelődni, vásárolni.

„Most először vásároltam itt, és azért jöttünk ide célirányosan, mert imádjuk a levendulát, és tudjuk, hogy a városban már működik ez a kis vásár, és ezt szerettük volna megvenni” - nyilatkozta Németh Zsuzsanna.

Az intézmény az eladott termékek bevételét száz százalékban visszaforgatja a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó programokba. Rendezvényeket is segítenek portékáikkal, de főként az oktatási intézmények részesülnek támogatásban.


504_0_t 504_1_t 504_2_t 504_3_t
504_4_t 504_5_t 504_6_t 504_7_t
504_8_t 504_9_t 504_10_t 504_11_t
Vissza