Évértékelő gondolatok (képgalériával)2018. november 8. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7498_0_300.jpgMegtartotta idei évértékelő turnéjának harmadik előadását Ózd polgármestere. Janiczak Dávid ezúttal a Civil Házban beszélt a 2018-as esztendő eredményeiről, a futó pályázatokról, a közeljövő terveiről, valamint a városvezetés munkáját nehezítő körülményekről. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a város működésébe.

Szentsimon és Hódoscsépány után a Civil Házban folytatta rendhagyó évértékelő turnéját Ózd polgármestere. Janiczak Dávid először röviden beszélt a város működéséről, elmondta hallgatóságának, hogy a költségvetés egyik részét a feladatalapú támogatások, a másikat pedig a helyi adóbevételek adják. Utóbbival kapcsolatban idén váratlan nehézség lépett fel.

„Márciusban kaptunk egy levelet a legnagyobb adóbefizetőnktől, hogy idén 260 millió forinttal kevesebb adót fog befizetni. Erre azért előre kalkulálni nem lehet egy ekkora tételre. Ha a pályázati díjakat nem vesszük bele, akkor az önkormányzat költségvetésének körülbelül a tíz százalékát teszi ki, ami nem érkezik be” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az évértékelő a pályázatok ismertetésével folytatódott. Janiczak Dávid elmondta: az elmúlt években összesen tizenhat kiíráson szerepelt sikerrel az önkormányzat, és vannak a korábbi ciklusokból átnyúló projektek is. A polgármester részletesen bemutatott több beruházást, így a csatornázást, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat épületeinek felújítását, valamint a már látványos szakaszban járó piacrekonstrukciót is.

„Térköves burkolat lesz, amint látják, épületek vannak, azokban is üzletek lesznek, jelentkeztek is be árusítók, akik szeretnék igénybe venni. Az üzletek előtt árusítóstandok lesznek, mind fedve. Az is nagyon fontos volt számunkra, hogy ne csak az árusok fölött legyen fedél, hanem a vásárlók fölött is. Mégis csak úgy kényelmes a vásárlás, ha minden időjárási körülmény között meg tudjuk ezt tenni, és a portékát megfelelően szemügyre tudjuk venni” - tette hozzá a polgármester.

A polgármester betekintést nyújtott a pályázatok folyamatába is. Elmondta, milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy egy-egy kiíráson nyerjen a város, és arról is beszélt, milyen tényezők nehezítik a sikeres megvalósítást. Janiczak Dávid ma a Polgármesteri Hivatalban folytatta előadássorozatát, pénteken délután fél hattól pedig a Városi Könyvtárban zárul az évértékelő turné. A Civil Házban tartott beszámolót az Ózdi Városi Televízió műsorán hétfőn este fél nyolctól teljes egészében megnézhetik.


Képek forrása: Béli Balázs

498_0_t 498_1_t 498_2_t 498_3_t
498_4_t 498_5_t
Vissza