Elítélték a csalókat (képgalériával)2018. november 7. (szerda) 19:00 - Városnews/7493_0_300.jpgEnyhítette a büntetést azokkal a vádlottakkal szemben a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa, akiket az Ózdi Járásbíróság idén márciusban egy év tíz hónap és egy év öt hónap börtönre ítélt el zsarolás és testi sértés miatt. A két farkaslyuki férfi erőszakkal próbálta behajtani egy ház árát egy idős sértettől. Lakásvásárláskor érdemes az írásos szerződések mellett más feltételeknek is eleget tenni.

A márciusi tárgyaláson arról volt szó, hogy H. Gyula úgy adott el egy házat Farkaslyukban, hogy az nem volt a tulajdonában. Ő és társa tudta a 74 éves S. Sándorról, hogy lakást szeretne vásárolni, felkereste és valótlanul azt állította, hogy az övé az ingatlan. 450 ezer forintot kért tőle, amit a sértett havi 20 ezer forintos részletekben fizetett, több mint háromszázezer forintot adott át a két férfinak. Az ingatlan valódi tulajdonosai megtudták a háttérben zajló ügyletet, és ekkor derült ki a sértett számára is, hogy becsapták. A két vádlott szóváltás után a sértettet ütlegelni kezdte, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Tegnap a Miskolci Törvényszék az ügyben másodfokon ítéletet hozott.

„Miután az ítélet ellen a vádlottak és védőik fellebbeztek, ekként járt el a Miskolci Törvényszék, aki megváltoztatta az elsőfokú bíróság döntését. Szűkebb körben állapította meg a felsorolt bűncselekményeket ezen indokra tekintettel, valamint arra, hogy a vádlottak egészségi állapota is megromlott időközben, a két férfi büntetését megváltoztatta, és a kiszabott börtönbüntetés végrehajtását mindkettőjük esetében négy évig próbaidőre felfüggesztette” - mondta Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék sajtószóvivője.

Így az ítélet jogerős lett. Egy lakás vásárlásánál több szempontot is figyelembe kell venni. Nem elég szóban megegyezni, szükségszerű hivatalos szerződést kötni, ezáltal elkerülhetők a hasonló esetek.

„Nagyon fontos az, hogy jogilag minden rendben legyen. Mindent le kell ellenőrizni. Nálunk az az első lépés, hogy lekérjük a tulajdoni lapot minden egyes ingatlannál. Ezen kívül, a tulajdoni lapot átnézve meg tudjuk állapítani milyen terhek, jogok vannak az ingatlanon. Nyilván ezeket kell tisztázni és teljesen tiszta tulajdoni lapot kell csinálni addigra, mire az adásvételre kerül a sor” - nyilatkozta Kocsis György, az Otthon Centrum franchise partnere.

A lakosság nagy része nem ad, illetve vesz minden nap ingatlant, így célszerű szakemberek segítségét igénybe venni. Egy lakás vásárlásánál mindenképpen fogadjunk ügyvédet, illetve célszerű jegyzőkönyvben megfogalmazni a részleteket az átadás-átvétellel kapcsolatban.


493_0_t 493_1_t 493_2_t 493_3_t
493_4_t 493_5_t
Vissza