Interaktív mustra (képgalériával)2018. november 7. (szerda) 19:00 - Kultúranews/7491_0_300.jpgTóthné Kocska Orsolya képeiből nyílt kiállítás a Civil Házban. Az Interaktív mustra elnevezésű tárlaton ötvenkilenc alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők. A megnyitón Pappné Szalka Magdolna, az ÓMI igazgatója, illetve Wéber Zsóka képzőművész mondott köszöntőt, akik az amatőr festővel való megismerkedésükről, annak művészetéről beszéltek. Az Újváros Téri Általános Iskola diákjai szavalattal és énekkel színesítették a délutánt.

Teljesen megtelt a Civil Ház nagyterme. A résztvevők Tóthné Kocska Orsolya kiállításmegnyitójára gyűltek össze. Az amatőr festőművész alkotásaiból most először rendeztek be önálló tárlatot. Az ötvenkilenc kép tizenhat év munkáját öleli fel, a festmények Ózdot és szűkebb környezetét örökítik meg.

„Az, hogy amatőr, az számomra egy nagyon-nagyon tiszta fogalom, a legnemesebb értelemben véve. Hiszen nincs képzettségem, viszont amit én igyekszem a képeimben megmutatni, az a legbensőbb érzéseimből fakad, és nincs mögötte semmiféle anyagi megfontolás, hogy így mondjam. Tehát nem ebből élek meg, és úgy gondolom, hogy ez egy szép dolog, hogy valaki amatőrként is tud valamit kezdeni a tehetségével” - nyilatkozta Tóthné Kocska Orsolya, amatőr festőművész.

A megnyitóra meghívást kapott Pappné Szalka Magdolna, az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója is. Köszöntőjében kitért megismerkedésükre és az alkotó művészetére is.

„Izgalmas. És izgalmasan alkotó ember. Benne a tálentum. Persze azért az eredményesség nem ingyen való. A boldogság feltétele sohasem a boldogság keresése. A boldogság jutalomként adatik meg neked az alkotó munka után” - fogalmazott Pappné Szalka Magdolna, az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója.

Wéber Zsóka, akivel régóta barátnők, elismerő szavakkal nyilatkozott a kiállított képekről, valamint a művészről is. Kiemelte közös vonásaikat, elképzeléseiket a festészetről.

„Orsi minden közösség lelke, mozgatórugója és vidámságfelelőse. A táborokban is így volt ez, és lassacskán én is segítettem az apróbb szervezési feladatokban, és észrevétlenül elkezdődött a barátságunk. A vidám lazasága és lelkesedése mindig pozitívan hat rám. Valahogy megtaláljuk minden helyzetben a boldogságforrásokat, és így történhetett, hogy végig tudtunk nevetni egy napot” - mondta Wéber Zsóka, képzőművész.

A megnyitó az Újváros Téri Általános Iskola diákjainak műsorával zárult, majd az alkotó elmondta, hogy mitől interaktív a kiállítás. Orsolya adott ugyan címeket a képeknek, de arra kérte a résztvevőket, hogy a saját benyomásaikra hallgatva nevezzék el a festményeket.


491_0_t 491_1_t 491_2_t 491_3_t
491_4_t 491_5_t 491_6_t 491_7_t
491_8_t
Vissza