Csatornázási projekt (képgalériával)2018. november 6. (kedd) 19:00 - Városnews/7489_0_300.jpgA csatorna projekt kapcsán a „Belváros 2-nek” nevezett területen többen sérelmezték, hogy gyalogosan sem tudták megközelíteni a Toldi Miklós utcát a Kenderszer út felől. A kivitelezők elhárították a pár napig fennálló problémát, és hamarosan be is fejezik a gerincvezeték építését az érintett szakaszon. Emellett a város több pontján folyamatosan halad a beruházás.

A legnagyobb közösségi oldalon merült fel a probléma, miszerint gyalogosan sem lehet közlekedni a csatornázási projekt miatt a Toldi Miklós utcában. Smányi Ferenc, az egyik konzorciumi cég építésvezetője elmondta, hogy csupán két napig jelentett gondot a járókelők forgalma, hiszen ekkor tartottak az út legkeskenyebb részénél. Kiemelte, hogy a héten be is fejezik a munkavégzést a szóban forgó szakaszon.

„Durván ezer méternyi vezetéket kell kiépítenünk az itt található négy utcába. Ezt az idén szeretnénk befejezni. Most a Toldi utcánál járunk és ez a 180 méteres szakasz ami kritikus, mert csak itt tudnak járművel felhajtani a területre” - mondta Smányi Ferenc, az Euroaszfalt Kft. építésvezetője.

Nem csak a „Belváros2-ben” zajlik folyamatosan a munka. A konzorcium másik tagja a „Belváros1” több mint felével elkészült, és Táblában is nagyon jól halad a kivitelezés. Az alvállalkozók már Urajon is elkezdték az építést a főúttal párhuzamos utcában.

„Az uraji területen még csak elkezdtük a munkát, viszont ez a legrosszabb, illetve legnehezebb rész. Ezen a helyen kellett kezdeni, mert máshol már lényegesen magasabbra kerül majd a gerincvezeték. Itt olyan 3,5-4 méter mélységben dolgozunk, és ez megfogja a kivitelezést. Ezt most kell csinálnunk, mikor a patakban szinte alig van víz, mert ha nagyvizes időszakban vagyunk, az esetleges árvíz és a vízbetörés miatt gyakorlatilag nem lehet dolgozni. Ezért akarjuk még ebben az évben mindkét oldalát befejezni a pataknak” - nyilatkozta Bíró Ferenc, a Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője.

A szakemberek elmondták, hogy addig szeretnének a lehetőségekhez képest a legjobban haladni, ameddig az időjárás kegyes lesz hozzájuk. A legfontosabb, hogy tudják tartani a tervezett ütemet, és a kijelölt határidő előtt át tudják majd adni az elkészült hálózatot.


489_0_t 489_1_t 489_2_t 489_3_t
489_4_t 489_5_t 489_6_t 489_7_t
489_8_t 489_9_t 489_10_t
Vissza