Rengeteg szemét (képgalériával)2018. november 6. (kedd) 19:00 - Városnews/7487_0_300.jpgÁldatlan állapotok uralkodnak a Kovács-Hagyó Gyula úton. Az ott elhelyezett konténerben és környékén rengeteg a szemét. A területen élők a polgármesterhez fordultak segítségért a téma kapcsán, aki Berki Lajost bízta meg az ügy rendezésével. A roma referens azt mondja, hogy a probléma fő oka a zavaros tulajdonviszonyokban rejlik.

Szinte kifolyik a szemét a konténerből. Általában ez a látvány fogadja azokat, akiknek a Kovács-Hagyó Gyula út felé vezet az útjuk. Vannak akik azt állítják, hogy bár a környéken laknak, de nem ők hordják ide a szemetet. A hulladékgazdálkodási cég munkatársai csak a tárolóban található szemetet viszik el hetente egyszer, ezt követően néhány itt élő rögtön összetakarítja az érintett részt, de sok esetben már attól majdnem megtelik újra a konténer, emiatt pedig folyamatosan áldatlan állapotok uralkodnak az utcában.

„Van, akit nem is érdekel mi van itt, mi hiába szedjük itt össze, másnapra ugyanez van. A gyerekeket nem lehet kiengedni a patkánytól. Van, aki kidobálja ide a tűt és az óvszereket” - mondta Bari Eszter.

Sokan elkeseredettek a helyzet miatt, és változást szeretnének. Egyikük a legnagyobb közösségi portálon vette fel a kapcsolatot városunk vezetőivel, hogy beszámoljon a problémáról. Berki Lajos roma referens az elmúlt napokban már feltérképezte a helyzetet, így derült ki, hogy a környékbeli lakosok nem rendelkeznek kukákkal. Kiderült az is, hogy az illetékes cég azért nem tud velük szerződést kötni, mert az egyes ingatlanok kapcsán a tulajdonviszonyok rendezetlenek.

„Ezt helyretenni nagyon nehéz, én kaptam egy feladatot polgármester úrtól, hogy segítséget nyújtsak nekik a hulladéktároló edények kapcsán. Ez már egy hónapja folyamatban van, de vannak akadályok, mint például a tulajdoni lap és a lakcímkártya nincsenek rendezve” - nyilatkozta Berki Lajos, roma referens.

A határidő közeleg, ugyanis erről a területről december elsejével elszállítják a konténert, addigra viszont mindenkinek rendelkeznie kell a megfelelő hulladéktároló edényekkel, amelyek egyébként ingyenesen átvehetők a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. Zrínyi úti telephelyén a megfelelő dokumentumok bemutatásával. Ma többen ígéretet tettek arra, hogy holnap reggel első útjuk oda vezet majd.


487_0_t 487_1_t 487_2_t 487_3_t
487_4_t 487_5_t 487_6_t
Vissza