Halloween buli (képgalériával)2018. november 4. (vasárnap) 19:31 - Kultúranews/7485_0_300.jpgEzúttal nem a vidámság, hanem a feszültség és a rémisztő dolgok kerültek a középpontba a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. A halloween alkalmából szervezett esemény két részből állt. Először a fiataloknak biztosítottak programokat, majd amikor már csak a felnőttek maradtak, kezdődhetett az igazi borzongás.

A halloweent elsősorban az angolszász országokban ünneplik, ám a 2000-es évektől kezdve egyre inkább beférkőzött a magyar köztudatba is. Sokan valódi hagyományok és előzmények nélküli divatnak nevezik, ám főként a gyermekek körében tapasztalható népszerűsége vitathatatlan. Ennek megfelelően a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark munkatársai nem először teremtettek lehetőséget az effajta kikapcsolódásra.

„Ez már a harmadik halloween programunk. A változás annyi a korábbi évekhez képest, hogy előzőleg egyben indítottunk turnusokat, tehát életkorra való tekintet nélkül. A tapasztalat azt mutatta, hogy a különböző korú gyerekek, akár meg is ijedtek. Ennek megfelelően most külön turnusokat indítottunk előbb a gyermekeknek és este a felnőtteknek” - nyilatkozta Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

A fiatalok nagyon érdeklődőek voltak nem csak az eszközöket, de az ideiglenesen elhelyezett kiegészítőket tekintve is. Kifejezetten kelendőek voltak a külön erre az alkalomra biztosított nyalókák is.

„Jól éreztem magam. Alapból szeretem az félelmetes dolgokat és a horrort. Az tetszik a legjobban, amikor kiugrik valami, és ettől megijednek az emberek” - mondta Molnár Milán.

„Nekem nagyon tetszett és a legjobb rész az volt, amikor hátul kellett megkeresnünk dolgokat. Az nagyon ijesztő volt” - fogalmazott Szabó Gábor Bendegúz.

Miután a fiatalok elhagyták az intézményt a felnőttek programja következett. A megjelentek láthattak táncos és tűzzsonglőr bemutatót is. Ezután még hátborzongatóbb elemekkel bővült a repertoár, hiszen több rémisztő szereplővel is találkozhattak az érdeklődők.


485_0_t 485_1_t 485_2_t 485_3_t
485_4_t 485_5_t 485_6_t 485_7_t
485_8_t 485_9_t 485_10_t

 

 

 

Vissza