Önzetlen segítség (képgalériával)2018. október 31. (szerda) 19:00 - Egészségnews/7480_0_300.jpgVéradást tartottak ma délután a Civil Házban. A Magyar Vöröskereszt Ózdi Szervezete minden hónap utolsó szerdájára szervez hasonló alkalmat, ezúttal pedig a megszokottnál több önkéntes döntött úgy, hogy vérével segít másokon. A tervek szerint jövő hónapban retró véradással várják a donorokat.

A Magyar Vöröskereszt Ózdi Szervezete a megszokott rend szerint ezúttal is a hónap utolsó szerdáján várta a donorokat. Térségünkben a tapasztalatok szerint a felhívások ellenére is kevesen járnak vért adni. Pedig az önkéntesek egy-egy ilyen alkalommal akár életeket is menthetnek.

„Ez egy olyan jó cselekedet, amellyel embertársainkon segíthetünk. A vér csak vérrel pótolható, másrészt egészségi állapot felméréséről is szó van. Az ember visszajelzést kaphat arról, hogy milyen a vérének a vastartalma, milyen a vérnyomása, ez egy jó visszajelzés számukra” - mondta Bereczki Erika, a Magyar Vöröskereszt Ózdi Szervezetének területi munkatársa.

Az önkéntesek hemoglobinszint-mérésen esnek át, majd egy orvos is megvizsgálja őket, továbbá kikérdezi korábbi és jelenlegi betegségeiről. Ózdon is magas a rendszeresen visszatérő véradók aránya. Ma viszont voltak, akik kifejezetten egy ismerősük betegsége miatt látogattak el a Civil Házba, hogy irányítottan segítsenek.

„Kedves ismerősömnek kell most vért adni, Miskolcon fekszik, és azért” - nyilatkozta Kabai Sándorné.

„Én elég gyakran járok véradásra. Most a lányom osztálytársának az anyukája beteg, szóltak, hogy lehet jönni, és ezért jöttem most” - fogalmazott Kovács József.

A Vöröskereszt munkatársai ma is gyümölcscsomaggal kedveskedtek az önkénteseknek. Az ózdi szervezet legközelebb november utolsó szerdáján várja majd a donorokat, akkor a tervek szerint retró véradást tartanak.


480_0_t 480_1_t 480_2_t 480_3_t
480_4_t
Vissza