Szépkorúak köszöntése (képgalériával)2018. október 29. (hétfő) 19:00 - Egyháznews/7470_0_300.jpgÉrdekes programokkal várták az időseket a görögkatolikus parókián. A egyházközség számára mindig is fontos volt a szépkorúak megbecsülése, így ebben az esztendőben is kitettek magukért a szervezők. A megjelentek szívet melengető gyermekműsoron, nótázáson és egészséggel kapcsolatos előadáson is rész vehettek.

Ismét érdekes programokkal készültek az gyülekezet tagjai számára az idén 75 éves görögkatolikus parókián. A közösségi házból nótaszó hallatszott ki, miközben a felekezet tagjai közösen fogyasztották el a jóízű ebédet. Bodnár Dániel parókus elmondta, hogy nagyon fontosak az ilyen és ehhez hasonló alkalmak.

„Nagyon jól tudjuk, hogy az október az idősek hónapja. Az egyházközségünkben hagyomány, hogy ilyenkor egy közös délutánt töltünk el a gyülekezet időseivel és azok hozzátartozóival. A mai nap délutánjával szerettünk volna kedveskedni neki. Ennek első pontja természetesen a közös imádság volt” - mondta Bodnár Dániel, parókus.

Nemcsak gyermekműsor, hanem egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadás is szerepelt a programban.

„A csontritkulásról szeretnék egy pár gondolatot megosztani, ugyanis ez nagyon fontos az idősebb korosztály számára. Ez egy olyan betegség, amit úgy hívunk, hogy lappangó kór vagy néma járvány, vagyis nincs tünete” - fogalmazott dr. Vámos Henrietta, reumatológus.

Dr. Vámos Henrietta reumatológus nemcsak érdekes információkat osztott meg az alattomos betegségről, hanem különböző mozgásos gyakorlatokat is mutatott a megjelenteknek, amelyekkel hozzájárulhatnak egészségük megőrzéséhez.


470_0_t 470_1_t 470_2_t 470_3_t
470_4_t 470_5_t
Vissza