Eredményhirdetés és bábjáték (képgalériával)2018. október 25. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/7454_0_300.jpgRajzversenyt hirdetett a város óvodásainak a Katona József Úti Óvoda. A pályázatra beérkezett munkáknak egy Benedek Elek-mese egyik jelenetét kellett ábrázolniuk. A győztesek ajándékcsomagban részesültek, az intézmény dolgozói pedig bábelőadással készültek a kicsiknek. Az ünnepélyes eredményhirdetést pályázati forrásból rendezték meg.

Kulturális események megvalósítására adott be tavasszal pályázatot a Katona József Úti Óvoda. A tendert megnyerték, az intézmény idén megkapta a Kincses Kultúróvoda címet is. Ennek keretében számos programmal készülnek a gyerekeknek: több bábszínházi előadást, illetve tájház-látogatást is tervbe vettek. Ma a pályázat első lépéseként a Mesehét rajzverseny eredményhirdetését tartották meg.

„Nagyon fontosnak tartjuk a gyerekek számára a mesét, hiszen ez a korosztály a játék és a mese által nevelhető a legjobban. Ezért meghirdettünk egy rajzpályázatot a Magyar Népmese Napja és Benedek Elek születésnapja alkalmából. Megkértük a város óvodáiban a gyerekeket, hogy egy kedves Benedek Elek meséből rajzolják le a kedvenc meserészletüket” - nyilatkozta Némethné Malik Erzsébet, óvodapedagógus.

A versenyre városunk hét óvodájából érkeztek pályamunkák, több mint ötven gyermek fantáziáját mozgatta meg a történet. Az első Rigó Eliza lett, a megosztott második helyen Imreh Marcell és Imreh Veronika, míg a harmadikon Suha Vanda végzett. Különdíjat is osztottak: ebben Szabó Adrián és Kovács Kornél részesült.

„Úgy csináltam meg, hogy filccel rajzoltam, és a virágot is én csináltam” - mondta Rigó Eliza.

Az óvónők bábelőadással is készültek a gyerekeknek. A történet, amelyben a róka mindenáron meg akarja kaparintani a kakast, megragadta a kicsik figyelmét. Az óvodapedagógusok interaktív módon vonták be a gyerekeket a mesébe. A történet tanulságát is levonták: nem szabad idegeneknek ajtót nyitni.


454_0_t 454_1_t 454_2_t 454_3_t
454_4_t 454_5_t 454_6_t 454_7_t
454_8_t 454_9_t 454_10_t 454_11_t
454_12_t
Vissza