Ének és tánc (képgalériával)2018. október 20. (szombat) 16:24 - Kultúranews/7447_0_300.jpgTizenharmadik alkalommal rendeztek Nyugdíjas Amatőr Művészeti Gálát Ózdon. A kezdeményezés az évek során nagyszabású rendezvénnyé nőtte ki magát, amely mindig sok fellépőt vonz. Az Olvasó színpadán bemutatkozó nyugdíjasok több műfajban mérettették meg magukat.

Városunk és térségének nyugdíjas korosztálya aktív közösségi életet él. A tizenharmadik Nyugdíjas Amatőr Művészeti Gálán szereplő csoportok mindegyike számtalan sikert ért el az elmúlt esztendőben valamennyi megyei, illetve országos szintű versenyeken. Most a járási amatőr előadók lehetőséget kaptak arra, hogy az Olvasó színháztermében is megmutathassák tehetségüket. A rendezvény idén is az Ózdi Művelődési Intézmények, valamint az Ózdi Nyugdíjas Klub közös szervezésében jött létre. A program célja a barátságok ápolása mellett a tehetségek kibontakozásának lehetősége a nagyérdemű előtt.

„Egy nagyon jó alkalom azoknak az embereknek, akik tudnak valami mást, mint az átlag ember, és azzal kimernek állni a színpadra. Itt az a lényeg, hogy van-e bátorsága ahhoz, hogy ennyi ember elé kiálljon, megmutassa amit tud, és a legjavát adja a tudásának” - mondta Bellér Lászlóné, az Ózdi Nyugdíjas Klub vezetője.

A bevezető gondolatokat követően a rendezvényt Janiczak Dávid városunk polgármestere nyitotta meg, aki elmondta, hogy az ilyen események mindig jó alkalmat kínálnak arra, hogy az időskorúak megmutathassák, mire is képesek.

„Mindenki egy darabot megfog ma mutatni magából. Ehhez persze kell bátorság is. Sokan vannak, akik csak mostanra érettek be, lettek olyan bátrak, hogy meg merik mutatni magukat. Én arra ösztönzök mindenkit, hogy ez egy nagyon jó dolog és legyünk bátrak, mutassuk meg azt, ami bennünk rejlik” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A környékbeli településekről is mindig nagy az érdeklődés a gála iránt, szívesen jönnek megmutatni magukat. Idén Arlóból, Sátáról és Putnokról is érkeztek népdalkörök, hagyományőrző csoportok. A tizennégy produkciót egy négytagú szakmai zsűri is értékelte, a rendezvény végén pedig ennek alapján hirdettek eredményt. A résztvevők valójában nem vetélytársként tekintettek egymásra, hiszen mindannyiukat ugyanaz a közös cél vezérelte. Bebizonyítani, hogy nyugdíjasként is lehet aktívan élni.


447_0_t 447_1_t 447_2_t 447_3_t
447_4_t 447_5_t 447_6_t 447_7_t
447_8_t 447_9_t 447_10_t 447_11_t
447_12_t 447_13_t
Vissza