Tizennégy kilométer (képgalériával)2018. október 16. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/7430_0_300.jpgTöbb mint 150 fiatal vett részt a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium által szervezett játékos vetélkedőn. Most először több nyolcadikos csapat is csatlakozott a programhoz. Idén is hét állomást kellett érinteniük a tanulóknak a közel 14 kilométeres pályán végighaladva. Ezeken tantárgyi, szakmai és erőnléti feladatokat kellett teljesíteniük.

Utoljára egy évvel ezelőtt szervezett játékos akadályversenyt a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium. Idén ismét a bolyoki plébániáról indultak útnak a fiatalok. Tavaly már kilenc bolykys hittanos tanuló is részt vett a túrán, idén pedig már a Vasvárból is érkeztek csapatok. Hajdu Krisztián, a SZIKSZI igazgatója elmondta, hogy a feladatoknak köszönhetően játékos keretek között tanulhatnak is a diákok.

„Ez már a harmadik rendezvény és Molnár Márk tanár úr szervezi. A kezdeti cél az volt, hogy megmozdítsuk a diákokat és kivigyük őket a természetbe. Az első évben csak erdőben haladt a pálya, Tábla térségében. Tavaly egy félig városi, félig erdei pályával készültünk. A cél továbbra is az, hogy kivigyük a fiatalokat a természetbe, és ne mindig a számítógép előtt üljenek” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

A próba során először egy sportos kérdéseket tartalmazó totót kellett kitölteniük, majd különböző tárgyakat kellett a lehető legmesszebb eljuttatniuk.

„Igazából nem rég kezdtük, ez volt a második állomásunk. Nagyon érdekes és a feladatok is jól ki vannak találva eddig, de szerintem a többi is jó lesz” - nyilatkozta Budaházi Dávid, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója.

A fiataloknak egy közel 14 kilométeres pályát kellett teljesíteniük. Az egyik legvidámabb állomáson fémdetektor segítségével kellett megtalálni egy kirakós darabjait, amelynek segítségével megszerezhették a kincset.


430_0_t 430_1_t 430_2_t 430_3_t
430_4_t 430_5_t 430_6_t 430_7_t
430_8_t 430_9_t
Vissza