Pártelnöki látogatás (képgalériával)2018. október 15. (hétfő) 19:00 - Politikanews/7427_0_300.jpgVárosunkban járt a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke. Sneider Tamást a Civil Házban fogadták a helyi párttagok. A tanácskozáson szó esett az országgyűlési képviselő-választás, illetve a tisztújítás óta eltelt időszakról, valamint a város és a térség jelenlegi helyzetéről is.

A Civil Házban fogadták Sneider Tamást, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökét a párt szimpatizánsai. A pártnál a közelmúltban tisztújítást tartottak, ugyanis az országgyűlési képviselő-választások után Vona Gábor lemondott státuszáról. A legnagyobb ellenzéki politikai erő vezetője elnökként most először látogatott el városunkba. Janiczak Dávid szerint fontos a lakosság igényeit előtérbe helyezni a különböző problémák megoldásánál.

„Én úgy gondolom, hogy a jövőben nagyon fontos az, hogy erős bástyaként továbbra is megmaradjon Ózd olyan településnek, ahol a korrupcióhírből sem ismerszik, és a lehető legfontosabb dolgokra figyeljünk oda, nem pedig olyan látszatberuházásokban gondolkodunk, mint amivel a kormány foglalkozik országos szinten. Én úgy gondolom továbbra is, hogy az emberek igényeit kell kielégítenünk, hiszen erre lettünk megválasztva” - mondta Janiczak Dávid, a Jobbik Ózdi Szervezetének elnöke.

A résztvevők a gyűlés alatt olyan kérdésekre kaphattak válaszokat, amelyek ma a leginkább érintik a párt helyzetét. A Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 3. számú választókerületének elnöke, Farkas Péter Barnabás szerint a tisztújítás óta eltelt időszakban ért csapások még jobban megerősítették a párt helyzetét.

„Én hiszem azt, hogy a 71 település magába foglaló választókerületben azok, akik a mai napig is kitartottunk és hűek vagyunk a mozgalomhoz, mi képesek leszünk arra, hogy továbbvigyük azokat az alapelveket, amelyeket annak idején az alapítók lefektettek. A lelkesedésünk töretlen, sőt azok a csapások, amelyek az utóbbi időben értek bennünket még erősebbé, még elszántabbá tesznek bennünket” - nyilatkozta Farkas Péter Barnabás, a Jobbik választókerületi elnöke.

A beszélgetés során fókuszba került az ország jelenlegi demográfiai helyzete. Sneider Tamás szerint, ha a kormánypárt tovább viszi azt az irányvonalat, amelyet jelenleg is képvisel, a jövőben teljesen átformálódhat országunk népességének képe. Szó esett az elmúlt nyolc évben történt változásokról is. A pártelnök nem először járt városunkban és térségében, most azzal a céllal érkezett, hogy felmérje, Ózd milyen problémákkal, nehézségekkel küzd.

„A tisztújítás után a legfontosabb feladatunk az volt, hogy a Jobbik pénzügyi helyzetét rendezzük, hiszen egy törvénytelen bírságot kapott a párt a nyakába, 660 millió forintos értékben. Ezt augusztus elejére sikerült úgy megoldanunk, hogy nem veszélyezteti a Jobbik működését, és természetesen a strasbourgi bíróság felé fordultunk azért, hogy ezt a törvénytelen bírságot majd megítéljék, hogy ez valós-e, lehet- e ilyet csinálni Magyarországon” - fogalmazott Sneider Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke.

Sneider Tamás szerint egyértelmű, hogy a magyar államnak kártérítést kell majd fizetnie, csak az a kérdés, ez mikor történik meg. Elmondta azt is, hogy kijelölték azokat a célokat, amelyek mentén a párt a következő években működni fog, illetve hogy a választások után növekedett a szimpatizánsaik száma.


427_0_t 427_1_t 427_2_t 427_3_t
427_4_t 427_5_t
Vissza