Három pont (képgalériával)2018. október 14. (vasárnap) 13:30 - Sportnews/7425_0_300.jpgNem tudta meglepni a Gesztely együttese az Ózdi Football Clubot a B.-A.-Z. megyei első osztály tizedik fordulójában. Bár a vendégek kezdték jobban a találkozót, Zoran Kuntics irányításával már az első félidő végére bebiztosították a győzelmet a fekete-fehérek, a második játékrészben pedig még tovább tudták növelni előnyüket.

Igazi futballidőben vette kezdetét a két együttes találkozója szombaton délután a Városi Stadion centerpályáján. A csapatok nem tétlenkedtek, hiszen a vendégek már az első percben megszerezték a vezetést. A hirtelen bekapott gól után kellett pár perc, míg a hazaiak rendezték soraikat, ám érezni lehetett, hogy nem a kezdősípszót követő találat dönti majd el a három pont sorsát. A tizennyolcadik percben meg is érkezett az egyenlítés, Pataki Roland volt eredményes. Ezután Gál Benedek öt perc alatt két nagyon hasonló szituációban duplázott, így 3-1-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész egy szöglet utáni kavarodást követően Tönkő Róbert találatával vette kezdetét. Ekkor már érezhetően nyomasztó volt az ózdi fölény. Zöllei Tibor az ötvenhetedik percben vette be Tóth Dániel kapuját, majd kilenc perccel később érkezett ismét Pataki Roland. A csatár egy ziccert kihasználva megszerezte önmaga második, egyben csapata hatodik gólját. A végeredményt Csák Károly állította be a nyolcvanegyedik percben. A mieink a győzelemnek köszönhetően hat ponttal vezetik a bajnokságot a második helyezett Bánhorváti előtt.

„Igazából nem ijedtem meg a bekapott gólnál, mert lehetett látni, hogy jobbak vagyunk. Az az igazság, hogy a meccs elején nem játszottuk ki túl intelligensen a helyzeteinket. Rúgtunk gólokat, de a félidőben megbeszéltük, hogy nem illik így kezdeni egy meccset, főleg hazai pályán” - nyilatkozta Zoran Kuntics, az Ózdi FC edzője.

A vendégek a mérkőzés után a tabella hatodik helyére estek vissza. Számukra a cél a biztos bennmaradás, valamint az, hogy szép játékot tudjanak mutatni a hazai meccsek alkalmával a szurkolóknak.

„Úgy gondolom, hogy voltak döntő momentumai a mérkőzésnek. 1-0-nál tizenhét méterre a kaputól kellett volna szabadrúgást kapnunk. A játékvezető nem fújta be, az ellentámadásból 1-1. Aztán később ugyanez megtörténik, közel a tizenhatoshoz úgy felrúgják a játékosunkat, hogy koppan a lába, a síp mégis néma maradt. Ezek döntő momentumok voltak, és ez nagyon felhozta az Ózdot” - értékelt Huszák Géza, a Gesztely edzője.

A mieink most szerdán három órakor pótolják az Onga elleni, a Magyar Kupa küzdelmek miatt elmaradt mérkőzést. A papírforma szerint sima ózdi győzelemnek kellene következnie, hiszen a vendéglátók egyelőre nyert meccs nélkül, a pontvadászat utolsó helyén állnak.


425_0_t 425_1_t 425_2_t 425_3_t
425_4_t 425_5_t 425_6_t
Vissza