Gyors reakció (képgalériával)2018. október 12. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/7420_0_300.jpgNegyedórán belül elfogtak egy fiatalkorú telefontolvajt az ózdi rendőrök. A tulajdonos a Vasvár Úti Általános Iskola tehetséggondozójának zárt udvarán parkolt autójával, amelybe munkája miatt éppen rakodott. Amikor rövid időre őrizetlenül hagyta a járművet, a gyanúsított a kerítésen átugorva benyúlt, és elvitt egy mobiltelefont. Később kiderült, már több hasonló bűncselekmény van a rovásán.

Havasi Attila okostelefonját tegnap reggel, a szeme láttára lopták el, a tolvaj pedig néhány percen belül bejelentkezett a közösségi oldalakra, és fényképezni is kezdte magát. A SIM-kártyát viszont nem távolította el. A sértett munkája miatt, a rakodás idejére hagyta őrizetlenül autóját, amelynek csomagtérajtaja volt nyitva. Ezt észlelte a gyanúsított.

„Tegnap reggel, munka közben a Vasvár Úti Általános Iskola alsó részében dolgoztam. Beálltam az autóval, edényeket szállítok. Amíg bementem az edényekért az épületbe, addig ez az illető beugrott a kerítésen keresztül, és a telefonomat kivette az autóból. Ez nyolc órakor történt, bejöttem a rendőrkapitányságra, bejelentettem. Negyed óra alatt elkapták az illetőt, és a telefonom is meglett” - nyilatkozta Havasi Attila.

A férfi hozzátette: hálás az ózdi rendőröknek, amiért ilyen gyorsan kézre kerítették az elkövetőt, így a mobiltelefon is meglett. Kiss Tamás, a rendőrkapitányság hivatalvezetője elmondta, a fiatalkorú tettesnek korábban több hasonló ügye is volt már. Most a gyors bejelentés és az összehangolt intézkedés révén hamar megtalálták.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság közterületi állománya és bűnügyes állománya gyors és összehangolt munkájának köszönhetően nem egészen tizenöt perc alatt elfogták és előállították azt a személyt, aki a tegnapi nap folyamán a Vasvár Úti Általános Iskola alsó, zárt udvaráról, egy nyitott gépjárműből, a tulajdonos szeme láttára eltulajdonította mobilkészülékét” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A fiatalkorú gyanúsítottat kihallgatása után szabadlábra bocsátották. A rendőrség ugyanakkor felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy lehetőség szerint rövid időre se hagyják felügyelet nélkül, nyitott ajtóval autóikat. Elég ugyanis, ha egy pillanatra nem figyelnek, máris jelentős kár érheti a tulajdonosokat. Ha pedig bezárjuk a járművet, ne hagyjunk benne értékeket, különösen ne könnyen észrevehetően, látható helyen.


420_0_t 420_1_t 420_2_t
Vissza