Élhetőbb körülmények (képgalériával)2018. október 11. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7417_0_300.jpgTöbb mint egymillió forintos beruházás keretében újult meg a Védőnői Szolgálat hódoscsépányi épületének kerítése. A munkálatok mintegy két hétig zajlottak. Ma délelőtt Fidrus Péter alpolgármester, a terület képviselője tekintette meg az elkészült térelválasztót és a korábbi fejlesztések eredményeit.

A Csépányi út 121-es számú épület előtt a térelválasztó több helyen megrongálódott, és félő volt, hogy az út irányába dől majd valamelyik oszlopa. Ma már a megújult építményt tekintették meg az érintettek. Sivák Tamásné, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény egészségügyi referense elmondta, hogy időszerű volt már a feladat elvégzése.

„Ezt a kivitelezést most a 2017-es év megtakarításából tudtuk elvégeztetni. Ennek az összköltsége egymillió-kétszázkilencvenezer forint. A régi kerítés már közel ötven éves volt és már életveszélyessé is vált. Úgy gondoltuk, hogy megújítjuk a környéket. Ennek megfelelően az épületet korábban kívül-belül próbáltuk felújítani, és most ezt a szép új kerítést tudtuk kiviteleztetni” - mondta Sivák Tamásné, az  Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény egészségügyi referense.

Fidrus Péter szerint fontos, hogy Hódoscsépány is mindig meg tudjon újulni, hiszen vannak olyanok, akik a 25-ös számú főúton érkeznek, és itt lépik először át Ózd határát. A terület képviselője elmondta, hogy elégedett azokkal a változásokkal, amelyek az utóbbi években történtek, ám vannak olyan tényezők, amelyekkel  kapcsolatban talál kivetnivalót.

„Egyetlen dolog zavarja az összképet, az pedig a lakosság összetételének a cserélődése. Úgy gondolom, hogy ebben nagyon nagy szerepet játszik a kormány családpolitikája” - nyilatkozta Fidrus Péter, területi képviselő.

Annak érdekében, hogy a meglévő fejlesztéseken túl újabb beruházások is megvalósulhassanak, tovább dolgoznak az illetékesek. A tervek szerint folyamatosan végzik majd a kisebb-nagyobb munkálatokat az anyagi lehetőségeknek megfelelően, ahogy tették azt korábban az óvoda kerítésénél, a templom felújításánál, valamint a kultúrház előtti burkolásánál, és a pad kihelyezésénél is.


417_0_t 417_1_t 417_2_t 417_3_t
Vissza