Huszonhat másodperc (képgalériával)2018. október 11. (csütörtök) 19:00 - Rendőrségnews/7415_0_300.jpgSok gépjárművezető a piros jelzés ellenére is áthajt a Sajó-hídon. A rövid, huszonhat másodperces zöldön ilyenkor csak néhány, de van, hogy egy autó sem jut át. Az Ózdi Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a szabálytalankodókra ötvenezer forintos bírságot, illetve nyolc büntetőpontot szabnak ki.

Az ideiglenes Sajó-hídon huszonhat másodperc áll rendelkezésükre azoknak az autósoknak, akik át szeretnének jutni a folyó túloldalára. A rövid szabad jelzés és a viszonylag hosszú piros miatt sokan tilosban járnak, egészen a zöld végéig nem fogynak el a kocsik. Az üres útra váró kamion is pirosnál indult el. Mögötte traktorral haladt volna át a hídon egy, a környéken dolgozó férfi, azt mondja, az ilyen esetek mindennaposak.

„A pirosnál meg kellene állni, de nem teszik meg sokan. Átmennek a piroson, annak ellenére, hogy a lámpa jelzi, hogy hány másodperc van még a következő zöldig. Emiatt állandó káosz van itt” - mondta Sorosóczki István.

„Tulajdonképpen azok tartják fel a közlekedést, akik bemennek a pirosba, és aztán elcsúszik az átengedés. Ennyi” - nyilatkozta Barai Gábor.

Sajópüspöki és Bánréve között a Sajó-híd építése miatt változott meg a forgalmi rend. A jelzőlámpa félperces zöldjére három és fél perces piros jut. A szakaszon emellett több sebességkorlátozás is érvényben van, a hídon például csak 5 km/h-val lehet haladni. A piroson való áthajtás mellett más szabálytalanságokat is tapasztaltunk. A tilosban járókat keményen bünteti a rendőrség.

„Jelzőlámpa irányítja a forgalmat, ez ugyanolyan jelzőlámpának minősül, mint bármelyik másik a városban. Ha a piros jelzés ellenére ezen áthaladnak, fix 6 büntetőponttal és 50 ezer forintos közigazgatási bírsággal sújtjuk az azon áthaladókat. Így fokozott figyelemmel kell eljárni, és inkább meg kell várni, hogy szabad jelzés legyen. Így nem veszélyeztetjük saját és mások biztonságát” - fogalmazott Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az újjáépített Sajó-híd várhatóan jövő év februárjának elején készül el, addig a jelzőlámpás rendszerrel kell megbirkózniuk az erre haladó autósoknak.


415_0_t 415_1_t 415_2_t 415_3_t
415_4_t 415_5_t 415_6_t 415_7_t
415_8_t 415_9_t 415_10_t 415_11_t
415_12_t 415_13_t 415_14_t 415_15_t
Vissza