Focizó fiatalság (képgalériával)2018. október 9. (kedd) 19:00 - Sportnews/7408_0_300.jpgKözel kétszáz gyerek versengett ma délelőtt a Városi Stadionban a Grassroots Fesztiválon. A rendezvény a térségi Bozsik Program része, amelyben több mint félezer fiatal sportol. A kezdeményezés célja, hogy a fiatalok minél kisebb korban megismerkedjenek a futballal. A folyamatos mozgás mellett a gyerekek szellemi képessége is fejlődik.

Az Intézményi Bozsik Program menetrendje az eddig jól bevált gyakorlatot követte most is. A Városi Stadion füves pályáján településünk szinte összes óvodás csoportja közösen melegített be, majd forgószínpadszerűen járták végig a Grassroots Fesztivál állomáshelyeit, amelyek közül kettőnél kétkapus játékkal, kettőnél pedig ügyességi feladatokkal várták őket a szervezők. A foci mára nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében.

„Igazából a játék élményét, örömét adja a gyerekeknek, ez az elsődleges. Másodlagos pedig – természetesen a Magyar Labdarúgó Szövetség szervezi –, hogy azért a labdarúgás irányába tereljék, szeressék meg a labdarúgást. Teljesen mindegy, hogy a végén mi lesz belőlük, profi labdarúgó – ugye ez az egyik véglet – vagy pedig csak egyszerűen a labdarúgást szerető, vagy szurkoló. Valamilyen formában kötődjön a focihoz, ami látszódik, hogy népszerű a gyerekek körében” - fogalmazott Vanczák Attila, a Bozsik Program körzetvezetője.

Városunkban tizenhat óvodás csoport, és több mint félezer gyermek vesz részt a Bozsik Programban. Ózdon és térségében ez a sportprogram mozgatja meg a legtöbb ifjút. Ma délelőtt a füves pályán hozzávetőleg 180 lelkes fiatal rúgta a bőrt és szurkolt a társainak.

„Nagyon jó itt. Mihelyst közelebb mentem a kapuhoz, máris be tudtam kapásból lőni két gólt” - nyilatkozta Simon Merse.

A gyerekek és az óvodapedagógusok hangosan szurkoltak csapattársaiknak az egyes állomásoknál. Az Alkotmány úti ovisok közös csapatkiáltással is készültek a versenyre. Nevelőjük szerint azért hasznosak az ilyen jellegű rendezvények, mert a folyamatos mozgás mellett fejlődik a gyerekek szellemi képessége is.

„Nagyon sok sikerélményt ad nekik. Ösztönzi őket a pozitív élményeik feldolgozásában. Imádják a focit, és ez nekik olyan mintha lételemük lenne” - mondta Kertész Rita, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola Alkotmány Úti Tagóvodájának óvodapedagógusa.

A fiatalok a most elvégzett feladatokat a hétköznapokban az intézményi foglalkozásokon tudják tovább gyakorolni. A megmérettetés végén mindenki gyümölcsöt és üdítőt kapott, illetve a legjobban teljesítő óvodát a nevelési év végén sportfelszereléssel is jutalmazzák.


408_0_t 408_1_t 408_2_t 408_3_t
408_4_t 408_5_t 408_6_t 408_7_t
408_8_t 408_9_t 408_10_t 408_11_t
408_12_t
Vissza