Idősek köszöntése (képgalériával)2018. október 8. (hétfő) 19:00 - Városnews/7403_0_300.jpgSzépkorúakat köszöntöttek a városvezetők Idősek Napja alkalmából. Janiczak Dávid polgármester és a két alpolgármester valamennyi helyi gondozóházba ellátogatott. Az ott élőknek köszöntőlappal, valamint apró ajándékokkal kedveskedtek. A figyelmességet mindenhol örömmel fogadták.

1991 óta minden év október elsején ünnepeljük az Idősek Világnapját. Az ünnep elsődleges célja, hogy felhívja a fiatalabb generáció figyelmét azokra az emberekre, akik múltjukkal megalapozták napjainkat. Ebből az alkalomból ma délelőtt városunk vezetői látogatást tettek azokban az intézményekben, ahol időseket gondoznak. A Kézenfogva Szociális Szolgáltató Központban élők énekszóval fogadták a vendégeket.

Az ajándékcsomag és az üdvözlőkártya mellett néhány jó szóval is kedveskedtek az ott lakóknak, akik viszonozták a gesztust.

„Mindent megkapunk. A nővérek kedvesek, az ebéd jó. Úgyhogy nagyon meg vagyok elégedve. Már azt hitték, hogy meghalok, de hál istennek még mindig itt vagyok” - mondta Riskó Jánosné.

Ezt követően Janiczak Dávid polgármester, Fidrus Péter és Farkas Péter Barnabás alpolgármesterek útja az ÓTSZEGYII Szabolcs közi tagintézményébe, majd a Bulcsú úti intézményegységbe vezetett.

„Október az idősek hónapja. Ilyenkor megemlékezünk szeretteinkről, az idősekről, szépkorúakról, akiknek köszönhetjük, hogy mi is itt lehetünk, és legalább ennyivel tartozunk nekik, hogy ebben a hónapban egy kis kedvességgel, egy kis figyelmességgel elmegyünk hozzájuk városvezetői szinten is, és meglátogatjuk az összes idősek otthonát, ahol találkozunk a bent élőkkel és igyekszünk egy kis ajándékkal és kis köszöntő lappal kedveskedni számukra. Én úgy gondolom, hogy az év minden napján fontos az idősek tisztelete, de ilyenkor október hónapban különösen fontos” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A szépkorúak mindenhol örültek a figyelmességnek. Ebben az intézményben volt olyan hölgy, aki most először találkozott a városvezetőkkel.

„Nagyon örülök, hogy ide látogatott a polgármester. Én nem régóta lakok Ózdon, és nem is ismertem még. Most legalább láthattam, és örülök neki, hogy megismertem” - nyilatkozta Palotai Istvánné.

A nap végén ellátogattak a susai, valamint a sajóvárkonyi intézménybe is. A városvezetők valamennyi, időseket gondozó otthonban meghívást kaptak a közös ünneplésre is.


403_0_t 403_1_t 403_2_t 403_3_t
403_4_t 403_5_t 403_6_t 403_7_t
403_8_t 403_9_t 403_10_t 403_11_t
Vissza