Idősek és fiatalok (képgalériával)2018. október 3. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/7390_0_300.jpgZenés közösségfejlesztő programot tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában. A diákok a Zivatar együttes zenéjén keresztül ismerhették meg a rézfúvós hangszereket. Közben az Ív úti templomban az intézmény tanulói az időseket köszöntötték énekes-verses műsorral. A szentmisét Mischinger Ferenc plébános celebrálta, aki kiemelte az idősek iránti szeretet fontosságát.

A II. János Pál Katolikus Általános Iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a zenére. Hétfőn a zene világnapját ünnepelték, tegnap délután pedig egyrészt ahhoz is kapcsolódva, másrészt egy pályázat keretében a diákok egy élő koncertet hallgattak meg. Az ethno-folkot játszó Zivatar együttes már másodszor járt az intézményben. Az iskola igazgatója szerint fontos, hogy a gyerekek minőségi zenét hallgassanak, hiszen ez nagyban hozzájárul fejlődésükhöz.

„Az a lényege, hogy a tanulók kulcskompetenciáit fejlesszük. A kulcskompetenciák közül az anyanyelvi és a szociális kompetenciának, vagyis a közösségfejlesztésnek van nagyon nagy szerepe akkor, amikor a gyerekek együtt vannak egy koncerten, közösen hallgatnak zenét, közösen fogadják be ezt az élményt” - fogalmazott Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója.

A II. János Pálba járó diákok többsége nagycsaládban él, az intézmény többek között ezért is fektet nagy hangsúlyt az idősek ünneplésére. Az Ív úti templomban a tanulók verses-zenés műsorral köszöntötték a szépkorúakat.

A jelenlévőket Mischinger Ferenc plébános köszöntötte. Az idős kort a gyerekkorhoz hasonlította. Kiemelte, hogy sokan kihagynák ezt az időszakot, de semmiképp sem negatívumként kellene rá gondolni.

„Néha a gyerekek egy kicsit nyűgösek, és néha az idősek is egy kicsit nyűgösek. A gyerekek rámosolyognak az emberre, igaz, nem tudnak sokat produkálni, de egy kis mosoly, kedvesség örömet ad. Ugyanúgy az idősek mosolya, az idősek kedves, akár ráncos, akár ránc nélküli arca megnyugtató és szeretet ad” - mondta Mischinger Ferenc, plébános.

A Szent Kereszt Plébánia Karitász Csoportja 180 élelmiszercsomaggal készült a résztvevők számára, amelyeket a szentmise után osztottak szét. A megmaradó adományokat idén is az Almási Balogh Pál Kórház krónikus és ápolási osztályára viszik.


390_0_t 390_1_t 390_2_t 390_3_t
390_4_t 390_5_t 390_6_t 390_7_t
390_8_t 390_9_t 390_10_t 390_11_t
390_12_t
Vissza