Játékos tanulás (képgalériával)2018. október 3. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/7389_0_300.jpgCsoportfoglalkozáson vett részt ma a Nemzetőr Úti Tagóvoda Pillangó csoportja az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban. A gyerekek Mazsola és Tádé történetein keresztül sajátították el a helyes viselkedés egyes elemeit. A rendezvény az Országos Könyvtári Napok egyik állomása volt.

Óvodások töltötték meg ma az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárat. A gyerekek a Nemzetőr útról érkeztek. A csoportfoglalkozáson nagy hangsúlyt fektettek a helyes viselkedés elsajátítására. Császár Éva gyermekkönyvtáros meséken keresztül szólt a kicsikhez. A történetekből menet közben vonták le a tanulságot, bevonva és megszólítva az óvodásokat is. A könyvtár ezeken a programokon előtérbe helyezi a nevelést, a mindennapokban való eligazodást, illetve az értékek megőrzését is.

„Most a családi életre való neveléssel foglalkozunk játékos keretek között, mégpedig Mazsola történetén keresztül. Mazsola nagyon kedves régi mesefigura, amit a gyerekek nem nagyon ismernek, de mi itt már tapasztaltuk több foglalkozás során, hogy nagyon szeretik, csak nem ismerik. Most itt megpróbáltuk megismertetni ezt a kedves történetet a gyerekekkel” - mondta Császár Éva, az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtár gyermekkönyvtárosa.

A csoportfoglalkozásnak más nézőpontja is volt: cél, hogy minél kisebb korban megismerkedjenek a könyvekkel, mesékkel, és hogy később is sokat olvassanak.

„A kolléganőmmel mi fontosnak tartjuk, hogy bárhová, ahová csak lehet a kisgyerekekkel eljussunk. Minden héten szoktunk sétálni, jó kapcsolatban vagyunk ezzel és a Városi Könyvtárral is, mert mi úgy gondoljuk, hogy nagyon jó, ha megismerik a könyveket, megismerik a felnőtteket, munkahelyeket” - nyilatkozta Csépányi Csabáné, a Nemzetőr Úti Tagóvoda óvodapedagógusa.

A program az Országos Könyvtári Napok egyik állomása volt. Ezen a héten az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban és a Városi Könyvtárban is számos rendezvénnyel várják az érdeklődőket.


389_0_t 389_1_t 389_2_t 389_3_t
389_4_t 389_5_t 389_6_t
Vissza