Hasznos ismeretek (képgalériával)2018. október 2. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/7386_0_300.jpgÓzdon teljesíti szakmai gyakorlatát a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tizenöt tanulója. A diákok ezen a héten tanteremben és terepen egyaránt új ismereteket szereznek, és testközelből is megismerkednek a választott szakma jellegzetességeivel. Ebben az Ózdi Rendőrkapitányság állományának tagjai segítik őket.

Ezen a héten a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tizenöt tanulója tölti szakmai gyakorlatát városunkban. Ők egy hónapja kezdték meg szakirányú tanulmányaikat, a kiképzésen már túl vannak, most mind a tanteremben, mind terepen betekinthetnek a fegyveres szerv tevékenységébe.

„Egyhetes időintervallumban töltik el szakmai gyakorlatukat, amely során elméleti és gyakorlati síkon is rálátást nyújtunk nekik a rendőri szakma ismereteire, jogszabályaira, illetve ismérveire” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A fiatalok elhivatottan, tudatosan készülnek a rendőri pályára. Hosszú távú, biztos álláslehetőséget látnak ezen a területen, és izgalmakkal, kihívásokkal teli szolgálati évekre számítanak. A kétéves képzés során többek közt jogi és rendészeti ismereteket sajátítanak el, továbbá lőkiképzésen is részt vesznek. Az utolsó félévben szakosodásra is lehetőségük lesz. A végzést követően szinte mindannyian Ózdon szeretnének dolgozni.

„Túl vagyunk a kiképzésen, ami egy hónapos volt. Nem a legkönnyebb szakma ez, úgy gondolom, teljes életmódváltással járt. Viszont azt várom ettől az évtől, hogy mindent megtanulunk, és tudjuk majd alkalmazni az iskolában tanult dolgokat a munkahelyünkön is” - nyilatkozta Kálló Georgina Brigitta, a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tanulója.

Ezeket a napokat részben elméleti oktatással töltik, részben pedig testközelből figyelhetik meg az állomány munkáját. Betekintést nyernek többek közt a baleseti helyszínelésbe, a sebességmérésekbe, valamint a járőrök és körzeti megbízottak feladataiba is.


386_0_t 386_1_t 386_2_t 386_3_t
386_4_t 386_5_t 386_6_t 386_7_t
386_8_t
Vissza