75. évforduló (képgalériával)2018. október 2. (kedd) 19:00 - Egyháznews/7383_0_300.jpgHetvenötödik évfordulóját ünnepelte az Ózdi Görögkatolikus Parókia, ennek kapcsán a liturgiát dr. Orosz Atanáz vezette. A püspök a szeretet és a béke fontosságára hívta fel a helyi hívek figyelmét. Az egyházfő nem először látogatott el városunkba, hosszú évek óta jó kapcsolatot ápol az egyházközség vezetőivel. A hálaadó szentmise után a püspök megszentelte a famíliákat is, hiszen ebben az évben ünnepeljük a családok évét.

Minden ünnep közül talán a legfontosabb a születésnap. Nincs ez másképp az egyházakban sem, most az Ózdi Görögkatolikus Parókia fennállásának 75. évfordulóját ünnepelték a hívek. A szokottnál is többen voltak szeptember utolsó vasárnapján városunk görögkatolikus templomában. A nagy érdeklődés dr. Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspökének látogatásának volt köszönhető. Beszédében kiemelte a közösség fontosságát, illetve a parókia történetét is bemutatta.

„Oly hasznos egy közösség tagjaival jóban lenni. Örülni az elsőáldozós gyermekeinknek és minden családtagnak. De mennyivel nehezebb egy-egy idegent, egy messziről jött-ment embert, aki esetleg még nagyon különbözik is tőlünk, elfogadni és tudomásul venni. Már pedig az Úr a mai evangéliumban kifejezetten azt kérte, hogy szeressünk. Még akár ellenségeinket is” - fogalmazott dr. Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke.

Úgy fogalmazott, hogy ami embernek lehetetlen, az az Isten kegyelméből lehetséges. Kellő alázattal viseltessünk magunk és embertársaink felé, legyünk türelmesek, és bízzunk. Ebben az évben ünnepeljük a családok évét, és ehhez a kezdeményezéshez a helyi egyházközség is csatlakozott.

„Azzal készültünk, hogy a családoknak egy külön körmenetet hirdettünk. A családok fontosságával kapcsolatos idézeteket helyeztünk el a templom fala körül. Arra kértünk azokat, akik családban éltek, vagy élnek jelenleg is, hogy járják körbe és szívleljék meg mindazokat a fontos gondolatokat, amivel segítettük és próbáltuk megerősíteni a családoknak a fontosságát” - mondta Bodnár Dániel, parókus.

A szent liturgiát követően a megyei püspök megáldotta a családokat és a híveket, majd mindenki egy festett ikont kapott ajándékba.


383_0_t 383_1_t 383_2_t 383_3_t
383_4_t 383_5_t 383_6_t 383_7_t
383_8_t 383_9_t 383_10_t 383_11_t
383_12_t 383_13_t
Vissza