Mesedoktor akció2018. október 2. (kedd) 19:00 - Egészségnews/7382_0_300.jpgÖnkéntes mesedoktorokat várnak az Almási Balogh Pál Kórház Gyermekosztályára. Az intézmény több éve vesz részt hazánk egyik vezető pénzintézetének programjában. A kezdeményezés célja, hogy az önkéntes jelentkezők meseolvasással vidítsák fel a kis betegeket, így járulva hozzá lelki gyógyulásukhoz.

Az egyik vezető hazai pénzintézet gyógyvarázs gyermekegészségügyi programja tizenöt évvel ezelőtt indult útjára, azóta töretlen sikere van. A kezdeményezés célja, hogy olvasással próbálják meg elvonni a gyerekek figyelmét betegségükről a kórházban töltött idő alatt. Az Almási Balogh Pál Kórház Gyermekosztályán a tavalyi évben például a Városi Könyvtár munkatársai olvastak a gyengélkedő fiataloknak, illetve távolabbi városokból is érkeztek önkéntesek. Városunk kórháza 2011 óta vesz részt ebben az akcióban.

„Ismét elkezdődött az őszi időszakkal a K&H gyógyvarázs meseprogram, amelyet nagy örömmel fogadtunk az osztályon. Hiszen a gyerekek, amikor bent vannak kicsit elterelődik a figyelmük a különböző beavatkozásoktól és ez segíti az ittlétet a gyerekek számára” - mondta Kovács Mária, az Almási Balogh Pál Kórház Gyermekosztályának főnővére.

A program ötletgazdái szeretnék a kórházakat, rendelőintézeteket, mentőápolókat segíteni abban, hogy minél fájdalommentesebb kezelést, illetve gyógyulást tudjanak a beteg gyerekeknél elérni. Az önkéntes akcióban tizenhat év feletti fiatalok és felnőttek egyaránt részt vehetnek

„Jelen pillanatban több mint ötvenezer regisztrált önkéntesünk van. Ezzel az országban a legnagyobb önkéntes program a K&H gyógyvarázs mesedoktorok. Több mint 15 ezer óra meseolvasás valósult már meg. Az önkéntesek száma meghaladja a lehetőségeket. Jelen pillanatban a magyar kórházak befogadó képessége az ami meghatározza, hogy minden meseolvasó tudjon menni. Viszont fontos tudni, hogy október elején fogjuk közzétenni az új meseolvasási lehetőségeket, hogy az a 45 kórház, ahol jelen van a program, időben tudja fogadni az önkénteseket” - nyilatkozta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Aki szeretne csatlakozni a mesefelolvasó önkéntesekhez, az a kezdeményezés honlapján egy regisztrációs lap kitöltésével teheti ezt meg, kiválasztva az intézményt és a megfelelő időpontot. Ha valaki nem tud ellátogatni személyesen, de szeretne segíteni, az a weboldal online mesetárába is feltöltheti videóját.

Kép forrása: K&H gyógyvarázs program

Vissza