Vicc vagy fenyegetés?2018. szeptember 28. (péntek) 19:00 - Híreknews/7375_0_300.jpgMolotov koktélt dobna Tóth Pál a Városüzemeltető Intézmény igazgatójának irodájára, mert nem kapott választ a levelében hónapokkal ezelőtt felvetett kérdéseire. Mindezt a tegnapi képviselő-testületi ülésen mondta a Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő, amelyet az Ózdi Városi Televízió élőben közvetített. Ózd polgármestere, Janiczak Dávid megdöbbent a történteken, és arra szólította fel Tóth Pált, hogy az érintettől nyilvánosan kérjen bocsánatot.

A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője azon háborodott fel, hogy a Városüzemeltető Intézmény igazgatójától hónapok óta nem kapott választ levelére. Tóth Pál a testületi ülésen a polgármestertől kért tanácsot arra, hogyan biztassa az intézmény vezetőjét a válaszra, majd két ötlettel maga is előállt.

„Az egyik változat az, hogy esetleg szerenádot adok az intézmény vezetőjének és lehet, hogy ez fog eredményre vezetni. A másik, a csúnya megoldás pedig az, hogy Molotov-koktélt dobok az irodájára, és valami akkor majd történik” - mondta a képviselő-testületi ülésen Tóth Pál, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója válaszában arra kérte a képviselőt, hogy a testi épségét lehetőleg ne veszélyeztesse, majd kifejtette, hogy tudomása szerint telefonon kapott választ a műszaki vezetőtől. Őt kéréseivel még egyszer sem kereste, annak ellenére, hogy az igazgató asszony többször kezdeményezte a személyes egyeztetést bizonyos kérdésekben, úgy ahogyan ezt a többi képviselővel is teszi. Nagy Zsuzsanna arra kérte Tóth Pált, hogy a továbbiakban - hasonló esetekben - közvetlenül hozzá forduljon.

Janiczak Dávid polgármester a testületi ülésen szinte fel sem fogta mi hangzott el az ülésteremben, hiszen ahogyan fogalmazott, korábban ilyenre nem volt példa Ózdon.

„Úgy gondolom, hogy terrorcselekménnyel fenyegetni még ha esetleg viccesen gondolta, akkor sem lehet. Tudjuk, hogy milyen folyamatokat indíthat el egy megválasztott képviselőnek egy ilyen jellegű hozzászólása, ilyen tartalommal és különösen akkor, ha igazgató asszonyról van szó, aki egy kisgyermekes családanya. Felszólítom, hogy azonnal kérjen tőle nyilvánosan bocsánatot, olyan nyilvánosság előtt, mint ahogyan ezt a fenyegetést elkövette, ugyanis élő adásban is közvetítette a városi televízió ezt az ülést” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Ma délelőtt telefonon megkerestük Tóth Pált is. A Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő nem állt a városi televízió kamerája elé, ehelyett egy nyilatkozatot juttatott el a szerkesztőségnek.


NYILATKOZAT

A tegnapi napon Ózd város önkormányzatának Képviselő-testületi ülésén általam soha nem használt, szerencsétlen kifejezés hangzott el részemről, melyet a képviselőként, vagy lakosság részéről megfogalmazott jogos igények kielégítését, visszaigazolását több esetben semmibe vevő, a városüzemeltetési feladatokat ellátó intézménnyel összefüggésben használtam.

Kérdést intéztem a Polgármesterhez egy szakmai ügyben. Kérdést, melyet erős figyelemfelhívásnak szántam és nem kijelentést tettem fenyegetésként. Ezt azonban politikai ellenfelem (nem az érintett vezető) botrány keltésére, politikai haszon szerzésére próbálja felhasználni. Ugyanakkor elhallgatja az igazi problémát, a kiváltó okot, azt, hogy hónapok óta nem került sor az általam igényelt és ez évben megvalósítani tervezett Lehel vezér úti parkoló kivitelezési költségének meghatározására az intézmény részéről.

Amennyiben Nagy Zsuzsának, a Városüzemeltető Intézmény vezetőjének kellemetlen meglepetést, zavart okoztam a túl erősre sikerült mondatommal, úgy elnézést kérek tőle.

Nyilatkozatommal az ügyet lezártnak tekintem.

Ahogyan eddig is, úgy a jövőben is minden erőmmel, tudásommal tovább dolgozom városunk élhetőbbé tételéért és képviselői körzetem polgárai érdekeinek eredményes képviseletéért. Bízom benne, hogy a kellemetlenség ellenére (vagy éppen annak eredményeként) a kérdéses parkoló ügye előre mozdul.

Ózd, 2018. szeptember 28.

Tóth Pál
önkormányzati képviselő

_________________________________________________________________________________________________________________

NYILATKOZAT

A Fidesz Ózdi Alapszervezetének elnöksége tájékoztatást kért Tóth Pál képviselő úrtól a testületi ülésen elhangzottakkal kapcsolatban. Képviselő úr ismertette a történteket. Hozzátette, hogy sajnálja és bocsánatot kér az elhangzottak miatt. Természetesen távol áll tőle bármilyen erőszakos cselekmény, továbbá felindultságának okát is kifejtette: a város fejlődése érdekében tett javaslataira, kérdéseire évek óta nem kap érdemi választ, emiatt ragadtatta el magát. 

Az elnökség bár tudomása van képviselő úr folyamatos elutasítás miatti elkeseredettségéről, nem tud azonosulni a testületi ülésen tett megnyilvánulásával.
A Fidesz-KDNP - ellentétben a helyi, lassan megszűnő Jobbik megnyilatkozásaival - mindig a tényszerűség és az igazság oldalán áll.

dr. Vámos Henrietta, a Fidesz Ózdi Alapszervezetének elnöke

 

Vissza