Őszi Vigadalom (képgalériával)2018. szeptember 28. (péntek) 19:00 - Városnews/7374_0_300.jpgSzüreti mulatsággal egybekötött családi programot tartottak a Petőfi úti óvodában. A rendezvény tegnap este töklámpás-felvonulással kezdődött, ma pedig az óvodások műsorával és paprikás krumpli főzőversennyel folytatódott. A hagyományőrzés és közösségépítés jegyében életre hívott eseménynek már több éves múltja van az intézmény életében. A rendezvény célja a pedagógusok és a szülők közötti együttműködés további erősítése volt.

Idén már negyedik alkalommal rendeztek szüreti mulatságot a Petőfi úti óvodában. Ma reggel a Maci csoport készült produkcióval a nagyérdeműnek. Az apróságok Mihály napi vásározással kapcsolatban adtak elő műsort, tánccal, énekkel és mondókákkal szórakoztatták a közönséget. Az eseményre városunk vezetői is meghívást kaptak, akik örömmel tettek eleget az invitálásnak. A program egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az intézmény vezetője azt reméli, hogy a rendezvény közelebb hozza szülőket az óvodai élethez.

„Ilyenkor ősszel az a legfontosabb feladatunk, hogy az új szülőket is beszoktassuk az óvodába, hogy megismerhessék az óvodánk életét. Ezért találtuk ki ezt az Őszi Vigadalom című mulatságot. A lényeg alapjaiban nem változott, gyümölcskóstolás, gyümölcspréselés, must kóstolás. Ezek az alap dolgok, és a tökfaragó verseny, ami a napnak általában a fénypontja” - mondta dr. Mustosné Jakab Judit, az Ózdi Petőfi Úti-Csépányi Összevont Óvoda intézményvezetője.

A délelőtt folyamán a gyerekek – csak úgy mint máskor – birtokukba vehették az óvoda egész udvarát, azzal a különbséggel, hogy ezúttal a nagymamájukat, anyukájukat és apukájukat is bevonhatták a közös játékba.

„Nekem három pici unokám jár ide az óvodába. Tököt faragtunk, gyümölcskosárkákat és tálakat készítettünk, fontos hogy a gyerekek megismerkedjenek mindenféle gyümölccsel, mert nagyon sok gyerek van, aki nem igazán ismer mindenféle gyümölcsöt, ezért ilyen kóstolókkal próbáltunk készülni” - nyilatkozta Plaszkóné Novák Andrea.

Egy-egy ilyen alkalommal a kicsik játékos módon ismerkedhetnek meg hazánk népszokásaival és több mondókát is megtanulnak.

„Közhírré tétetik, adatik tudtára kicsinek és nagynak, kinek van még füle, kikiáltom annak” - fogalmazott Barna Martin.

A családi nap egyik különlegességét a paprikás krumpli főzőverseny adta, ahol az óvoda minden csoportjának jutott egy külön bogrács. Az elkészült étkeket az intézményben dolgozó szakácsnők értékelték, akik több kategóriában is eredményt hirdettek. A rendezvény fontos eleme, amikor a szülők, gyerekek és az óvónők az intézmény udvaráról elindulva töklámpásokkal a kezükben, végigvonulnak az úton, egészen a Roób kilátóig. Tegnap késő délután sem történt ez másként. A hangulat a célállomáson tetőzött, amikor a résztvevők közösen több nótát is elénekeltek.


374_0_t 374_1_t 374_2_t 374_3_t
374_4_t 374_5_t 374_6_t 374_7_t
374_8_t 374_9_t 374_10_t 374_11_t
374_12_t 374_13_t 374_14_t 374_15_t
374_16_t 374_17_t 374_18_t 374_19_t
Vissza