Jótékony cselekedetek (képgalériával)2018. szeptember 28. (péntek) 19:00 - Egészségnews/7373_0_300.jpgVéradók között sorsolták ki a Fogja ki az aranyhalat horgászverseny harmadik helyezettjének járó jutalmat, azaz egy huszonötezer forint értékű vásárlási utalványt. Az e hónapban jótékonykodók közül a héti Elek János lett a nyertes. A Magyar Vöröskereszt munkatársai mindig igyekeznek valamilyen ellenszolgáltatást nyújtani a véradóknak.

Augusztus huszadikán rendezték meg városunkban a Fogja ki az aranyhalat elnevezésű horgászversenyt. Mivel a megjelölt halakat idén sem sikerült megtalálni, a nyereményeket a szervező, Bakk Tamás jótékony célokra ajánlotta fel. A harmadik helyezettnek járó utalványt a Magyar Vöröskeresztnek adta, amelyet a szervezet munkatársai tegnap délután sorsoltak ki.

„Ezt a huszonötezer forintos vásárlási utalványt fogjuk felajánlani jutalomként a véradóknak. Az ebben a hónapban vért adók, illetve véradáson megjelentek között sorsolunk. Ebben a hónapban ezen a héten volt csak véradás. Jártunk Kelemérben, Serényfalván, Sátán, Csernelyben és itt, Ózdon több helyen is” - nyilatkozta Bereczki Erika, a Magyar Vöröskereszt területi munkatársa.

A nyertes a héti Elek János lett. A Vöröskereszt munkatársai egyébként is igyekeznek mindig valamilyen aprósággal készülni a véradásokkor, illetve megköszönni mindenkinek a részvételt. Tegnap az Ózdi Acélművekben dolgozóknak volt lehetőségük vérükkel életet menteni. A cég PR-vezetője például már több mint 10 éve ad rendszeresen vért.

„Ott indult el az egész dolog – legalábbis bennem, és úgy gondolom, a kollégáimban is –, hogy ez felelősség. Tehát tisztában vagyunk vele, hogy életeket tudunk menteni vele, és szeretnénk ezt másoktól is visszakapni. A jó példa ragadós, hiszen szépen sorban jelentkeznek a kollégák, munkatársak” - fogalmazott Lőw Gábor, az ÓAM Kft. PR-vezetője.

Akik itt dolgoznak, két véradásért cserébe kapnak egy nap szabadságot, így nem csak a jótéteményért, de a pihenésért is érdemes beállni a sorba. Véradók csak olyan személyek lehetnek, akik betöltötték 18. életévüket, illetve egészségesnek érzik magukat. A tűszúrás előtt az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai megmérik az egyén hemoglobinszintjét, majd lehetőség nyílik egy orvossal való konzultációra. Ha minden rendben van, már ülhetnek is a székbe, ahol rövid idő alatt leveszik a mintegy négy deciliternyi vért.


373_0_t 373_1_t 373_2_t 373_3_t
373_4_t 373_5_t 373_6_t 373_7_t
373_8_t
Vissza